17 aug

Fira 30 i dagarna tre.

På måndag är det otroliga trettio år sedan maken och jag gifte oss. Vi har haft ett liv tillsammans som varit både spännande, roligt och utmanande. Det känns som en bedrift att vi lyckats ta oss hit och det är därför viktigt att uppmärksamma och fira det. I torsdags hade maken förberett ”glamping” i Kullaviken. Det blev en fantastisk kväll på alla sätt och vis. Vi var helt ensamma på stranden, förutom att en dam som bor i närheten kom för att kolla läget då hon kände röklukten från brasan. Temperaturen var perfekt och vi sov skönt då maken kånkat med sig riktiga madrasser och jag burit dit duntäcke och kuddar. Det var annat än svettiga/kalla sovsäckar på liggunderlag! Menyn bestod av grillad bratwurst, banan med choklad och marshmallows. Perfekt tillsammans med ljummen päroncider. Den mulna morgonen gjorde att uppvaknandet blev behagligt. Vi låg och kollade på vågorna som rullade in och blev i det närmaste hypnotiserade av ljudet. Perfekt existerar sällan, men detta kunde bara inte bli bättre.

Väl hemma hade maken vanlig arbetsdag medan jag tog hand om tvätt/sortering av allt innan firandet fortsatte. Maken satt och jobbade i passagerarsätet med jag körde oss till Halltorps herrgård där vi checkade in och smaskade i oss en välfylld och jättegod ostbricka. Sedan åkte vi vidare till Borgholms slott. Vår kompis hade nämligen fixat personlig visning med sin vän, astrofotografen Jörgen Tannerstedt, som just nu har utställningen Öländska nätter på slottet. (Den slutar dock imorgon.) Jörgen har i många år rest runt på Öland för att hitta motiv och har fångat det ena mästerverket efter det andra om nätterna. Att se Vintergatan breda ut sig över välkända och okända öländska vyer i storformat var helt enkelt magiskt, i brist på bättre ord.

Uppfyllda av skönhet och magi åkte vi tillbaka till Halltorp där en vällagad trerätters meny väntade. 9/10. Sängarna var jättesköna och vi sov som hade någon klubbat oss i huvudet i rummet som såg ut att ha inretts av någon helt utan känsla för skönhet. Sedan fortsatte ätandet. Efter att ha följt med resebloggssyrran som är hotellfrukostconnoisseur på uppdrag har jag blivit petig. Halltorps frukost får plus för riktiga skramlade ägg och bra ingefärsshot, men annars var det tyvärr inte mycket mer att hurra över. 3/10. Ja, om du nu skulle vara intresserad av att resa hit någon gång. Nu åker vi vidare mot norra Öland eftersom Iron man-tävlingen är igång på södra sidan. Hoppas att du har en fin helg!

6 thoughts on “Fira 30 i dagarna tre.

  1. Grattis! Det är en bedrift och en tacksägelse!

    Jag har några dar kvar tills jag blev sjuk för trettio år sen.

    Kommer ihåg hur du berättade för ungefär trettio år sen att ni hade bredband på Stanford. Eller hemma såklart. Och jag tänkte: Vilket slöseri. Man behöver ju inte ha det jämt, bara när man ska surfa. 😂

    • Att uppmärksamma dina trettio år känns sorgligt…

      Det där med bredband hade jag glömt, men tänk hur världen har utvecklats under dessa trettio år!!!

  2. Stort, stort grattis till 30 år! Ni är sannerligen förebilder, och tyvärr ganska ovanliga! Hoppas ni har haft en toppen helg tillsammans och många långa lyckliga år framöver!

  3. Hjärtliga gratulationer!

    Det är en bra dos av ansträngning och acceptans också i det första stycket, särskilt när man betraktar bilderna som hör till. Men det blir ju roligare om man gör sig besvär och accepterar såväl blod som ljummen päroncider!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *