21 sep

Du är musiken i mig.

Idag var jag hemma hos min första pianofröken, snart nittio år gammal. Jag var åtta år då jag började spela hos henne. Tänk att det 34 år senare ser nästan precis likadant ut där på Krusbärsvägen och att min Majsan fortfarande spelar så tangenterna glöder! Hon berättade om hur det var härom veckan då hon hade pratat med en väninna till kl 21.00. Det var lite för tidigt för att lägga sig, så hon började spela på sin flygel. Nästa gång hon tittade på klockan var hon halvett på natten. Så kan det gå!

Förresten, lampan som belyser noterna är faktiskt alldeles ny. Den överraskade ”ungdomarna” med då de senast var hemma. (Ungdomarna borde vara i femtioårsåldern vid det här laget. Jag känner att det finns hopp också för mig.)

Efter besök hos en barnmorska som nog var bättre på att ta emot små bebisar in i världen än att ta cellprov på en medelålders kvinna (Aj!) och besöket hos pianofröken var det dags att åka hem till syrran och hennes familj. Där hade vi grillkväll med kända och okända människor. Grillmat är bara så gott… Jag passade på att intensivumgås med systern eftersom vi snart åker. Hur gör man då man ska lagra kärlek? Vår familj är lite utspridd och hur mycket jag än vill träffa alla mer ofta än vad som är möjligt så får jag passa på när tillfälle bjuds. Jag är glad att lillebror från Malmö och hans sambo har chans att åka upp till oss på lördag eftersom jag, tyvärr, inte hann med någon Malmörunda.

Just nu känns det som jag är en lindansare. Jag behärskar inte riktigt tekniken, så jag trillar dit rätt ordentligt då och då, men jag ger mig inte. En vacker dag ska jag klara av att balansera samtidigt som jag håller flera bollar i luften. Just nu får jag nöja mig med att inte få allt för stora blåmärken då jag faller… Elegi med Lars Winnerbäck. Varsågod. Till dig som jag tänker lite extra på just nu.

4 thoughts on “Du är musiken i mig.

  1. Det där med tanten och flygeln tills efter midnatt var det skönaste jag hört på länge. Får inte öppna klipper på telefonen och datorn har tappat sitt internet. Och dina tre målningar nagellack låter förklarliga. Vilken konstig, stressande situation du är i. Tanka mer än fullt i tanken… kram!

  2. Inte många timmar kvar nu, innan äventyret börjar. Åh, önskar att jag kunde följt med på något vänster. Men förstår att ni snart vill ha lite lugn och ro också. Det är ju ett evigt rännande fram och tillbaka för er. Lycka till. Hälsa Majsan!

    • Majsan blev så glad för besöket! Tacksamt att göra något så enkelt som att besöka en ensam, glad och generös människa… Hoppas ni har det riktigt kul i Götet! Jag längtar efter bio…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *