04 jan

Ett instängt liv i snöyra.

Så här såg det ut imorse. Vi är insnöade!!! Eller alltså, det låter värre än det är. Blåsten hade bara samlat upp en fyrtio centimeter hög driva som lade sig på plats precis utanför vår dörr.

Det är svårt att visa höjdskillnader ibland, så också i detta kort. Men du ser kanske att det knappt ligger någon snö alls framför boden, utan att den samlats i en driva som slutar precis framför vår ytterdörr.

Det blåste så hårt att snön drev in i glasverandan! Det tror jag aldrig har hänt förut. Glipan är inte särskilt stor, men förlängningssladden har väl vidgat den lite.

Idag är fåglarna mycket mer aktiva än igår och nu verkar de vara nöjda både med solrosfröer och jordnötter. Det är full rulle därinne. Talgoxar, blåmesar och rödhakar som har after ski!

Snöovädret var inte så illa som i Skåne där folk satt fast på E22 i nära ett dygn, vilken pärs!!! Vår lilla utbytesstudent är i Sverige och hälsar på pojkvännen och de kom hit och hälsade på oss gamlingar. Så roligt med lite liv och rörelse! Vår M är en energibomb och hennes kärlek till Sverige (och pojkvännen) har varit så spännande att följa. Tänk att lära sig ett helt nytt språk i det närmaste perfekt på så kort tid, precis som extrasyrran som trettio år senare fortfarande finns kvar i våra liv, och att dessutom hålla det levande och fortsätta utveckla det.

Västerbottenpaj var önskad och vi gillar att uppfylla drömmar. Jag har lite olika recept på denna paj och blir ibland missnöjd. Detta funkade dock perfekt, denna gång med ett ägg istället för vatten i pajdegen. Jag brukar ta lite paprikapulver i äggstanningen för att förstärka den gula färgen och gärna lite extra svartpeppar. Inte mycket salt dock, osten är så salt i sig… Har du något perfekt recept på denna svenska klassiker?

4 thoughts on “Ett instängt liv i snöyra.

  1. Jag tycker att det är svårt och att ugnen beter sig så annorlunda beroende på… ja, jag vet inte, humör eller något XD Jag brukar försöka använda recept från just Västerbottensosts egna receptsamling, då det ju ändå är… jag menar, Burträsks original… men inte ens då funkar det alltid… men kan rekommendera att bläddra omkring ändå, även om recepten såklart är olika tillgängliga beroende på allergier och kostpreferenser.

    https://vasterbottensost.com/recept/?s=Paj

    • Ja, det är så sant! Den på hemsidan har jag lagat flera gånger, den är ju klassisk. Jag har fått för mig att storleken på äggen och dess beskaffenhet är mycket viktigare än det mesta annat. Även ugnen såklart. Spisar är ett kapitel för sig själv…

  2. Ja det har kommit mycket snö. Så läskigtr med de som satt fast på E22. Det måste ha blivit fruktansvärt kallt. Har aldrig lagat västerbottenpaj men jag gillar att äta. Synd bara att barnen inte gillar paj.

    • Ja, stackars människor! De har iallafall kommit bort därifrån nu. Frågan är bara om E22 är öppnad ordentligt imorgon då det är tänkt att vi ska på barndop för min systerdotter…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *