23 nov

Ön ligger kvar på plats…

…trots ett fasligt blåsande det senaste dygnet. Vi hade upp emot 27-28 sekundmeter enligt väderappen och detta faktum vill jag inte på något sätt bestrida. Jag trodde inte att tallen hade fler grenar att göra sig av med, men jag hade fel. Det ligger så klart en rejäl en på gräsmattan. Å andra sidan har vi inte haft en enda höststorm utan att tallen rensats upp lite. Det tillhör helt enkelt. Vi eldade upp skräphögen vi samlat på oss under hela året för bara ett par veckor sedan, så det är ändå dags att börja bygga upp en ny.

Igår förmiddag jobbade jag på som vanligt, men vid lunchtid passade jag på att baka en äppelkaka. För ett tag sedan köpte jag ett par riktiga fyndlådor från Willys med framför allt en massa smoothiebananer och äpplen. Några av de Ingrid Marie jag fyndade åkte ner i svärmors bästa äppelkaka, den som alltid blir lika bra oavsett om man bakar med vetemjöl eller något glutenfritt alternativ. Jag lämnade kvar halva till maken och åkte iväg med resten till min väninna i Bredavik. (Ja, alltså, hon var en av mammas bästa vänner, men hon är ju min vän nu. Eller ska hon fortfarande vara ”mammas väninna”?) Det är alltid lika trevligt att komma hem till V. Hon har tidernas hemtrevligaste kök. En lång rad människor har genom åren suttit där och sytt, stickat, ätit gott och pratat om allt mellan himmel och jord. Det är en mycket värdefull plats, inte bara för mig.

V har en fin trollhasselgren i sin hall. Den fick igår en ljusslinga med timer och kunde därmed börja tjuvstarta adventsinredningen lite. Jag fick lite pysselfeeling igen. Kanske bra det, för på söndag ska jag julpyssla med ett gäng halvsmå barn som kräver vaxduk och lite snällare saxar. Vilket är ditt favoritjulpyssel från barndomen? Maken sa flätade hjärtan, men det är definitivt för svårt för en femåring. Jag tänker fina girlanger, något med klistermärken, enkla julgranskarameller och lite annat smått och gott. Lidl hade jättefina pysselpaket som jag införskaffade till detta tillfälle. Det finns förvisso ”reschuscher” här hemma, men det absolut lättaste att hitta sådant som alla kan göra. Med mina grejer blir det många olika saker och det passar bättre till syskonbarnens pyssel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *