22 aug

Lycklig med en knut i magen…

I natt gick jag en runda och njöt av det becksvarta mörkret, fladdermössen som snabbt drog förbi över mig och vinden som rasslade i björkarna i trädgården. Det sög till i magen på mig och jag insåg att jag tar så mycket för givet. Livet – så oändligt stort, starkt, krävande, utmanande, oförutsägbart, intressant, spännande och alldeles, alldeles underbart. Samtidigt som jag är tacksam för allt jag har vill jag mycket, mycket mer. När slutar man drömma? När passar det sig att nöja sig med vad man har, att inte ifrågasätta och att bara ”go with the flow”? Äsch, aldrig, eller hur? Tiden går, men jag känner mig inte ens nära färdig. Just nu står vi framför stora äventyr och jag ska passa på att verkligen ta chansen att göra saker jag bara drömt om fram tills nu. Är du med?

På stensoffan utanför mina föräldrars hus. Tack brorsan för det fantastiska och praktiska konstverk som den här soffan är! Bara en stund senare kom en vän som jag känt sedan vi var fem år gamla. Det är något särskilt med att vara med människor som varit med under så många delar av ens liv…

8 thoughts on “Lycklig med en knut i magen…

  1. Ja, livet är magiskt… Jag tycker nog att man kan fortsätta att önska, så länge man också är tacksam för det man har. Allt är så skört. Det är väl de flesta medvetna om, åtminstone i min ålder. Då blir man också mer ödmjuk. Lycka till med allt, det blir spännande att följa dig framöver! Kram

    • Tack för dina reflektioner och välgångsönskningar! Visst behöver man en dos ödmjukhet för allt som livet bjuder på. Då blir det lättare att ta till sig allt! Kram.

    • Det ska jag absolut! Vi håller precis på att vänja in oss vid att själva vara ansvariga för skolarbetet, så det är lite svajigt än så länge. E och G kan sköta jättemycket själva (skönt), men för S är det lite svårare. Språket är jätteviktigt för henne, så hon får bl a i uppgift att titta på engelskspråkiga filmer och använda engelsk textremsa. Matten kör vi på svenska (samma bok som hon hade haft nu i sexan om hon hade gått på många andra svenska skolor än just AF som har ett väldigt gammalt skolbibliotek).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *