Vinbärsöverflöd.
Den här veckan har vi vänner boende här hemma. Det är så trevligt med stickjunta och myspys om kvällarna. Igår kom E hem med en massa vinbär som hon fått av någon som vet hur duktig hon är på att sylta och safta, så hux flux förvandlades köket till geléfabrik.
Bara åsynen av färska bär får det att vattnas i munnen på mig. Röda vinbär tillhör mina favoriter. Vår buske verkar verkligen trivas och imorgon är det dags att skörda bären där också. Kanske blir det först vinbärskaka till våra grannar från Orem då de kommer på fika i eftermiddag?
Min safthandduk letades fram från botten av handdukshögen och lades i durkslaget. Efter hela proceduren med att koka och mäta och hälla i rätt ordning stod till slut sex burkar vinbärsgelé på diskbänken. Bra jobbat!
Men woooow, härligt!! Vinbär är en av mina favoriter också. I Umeå finns ett lokalt litet gulligt företag som heter Northern Chili som har en julinyhet, chilisås med VINBÄR i. MÅSTE KÖPA!
Bra tips! Jag har gjort en del egen chilisås, men sldrig med vinbär. Det låter jättegott.
Bra jobbat med saften!
Om du har vinbär över och dessutom ett lass hallon kan jag varmt rekommendera hallon- och vinbärssylt. (Se t.ex. https://mystiskt.blogspot.com/2022/08/historisk-mat-pa-moderna-fat-hallon-och.html )
Verkligen bra tips. Tack!