21 aug

Första dagen på höstterminen.

När jag växte upp åt jag en massa Transparente Blanche under sensommaren då skolan just hade dragit igång. De syrliga, saftiga, smaskiga hemmaäpplena fick alltid vattniga fläckar i skolväskan, men jag åt dem ändå. Hade jag tur hade någon av klasskompisarna bytesfrukt. Bigarråer, augustipäron och söta plommon stod högt i kurs hos mig. Mums! Vi tog nog alla för givet att man skulle ha fruktträd hemma i sin trädgård och vi tog definitivt trädgårdarna för givna. Idag upptäckte jag att syrran hade några spaljéäppelträd längst ut i sin fina hyresträdgård. Tre olika sorter såg det ut som, så jag bad A ta kontakt med hyresvärdarna för att ta reda på vilka äppelsorter som sitter på träden och om man kanske ska göra något särskilt med dem. En trädgård sköter sig dessvärre inte själv. Jo förresten, vår gamla trädgård gjorde det. Så kallades den också ”naturtomt” av mäklaren trots att den ligger mitt i ett bostadsområde.

Det känns verkligen mystiskt, det här att vara ”hemlös”. Jag försöker hålla ihop oss så bra det går, men det lyckas väl sådär. Just idag for jag och tjejerna ner till Sturkö igen medan sonen är kvar hos sin kompis för vidare förflyttning till moster A. Maken kommer tillbaka till Stockholm om ett par dagar och sägs dyka upp här i trakterna till helgen. Vi försöker bedriva någon typ av skolverksamhet för att komma in i rutiner och för att barnen ska komma in i språket så bra det nu går. Tänk så duktiga de är på engelska ändå! Sonen frågar mig om saker ibland då han sitter med sin engelskkurs, men jag tycker att han kan mycket mer än jag. Både han och 14-åringen läser obehindrat vuxenböcker på engelska och de tar för givet att det ska vara så.  Jorden är verkligen ett litet rum

Om lite drygt en månad hittar du mig och familjen någonstans i den hawaiianska övärlden. Vi åker på en långsemester innan verkligheten i vårt nygamla hemland drar igång. Undrar just hur vädret är där och då? Det var skönt att köra bil längs den gråmulna, svala och småregniga kustvägen idag, så jag blev jätteförvånad då jag såg facebookväderrapporten som min kusins fru lagt upp från Staffanstorp i Skåne. Trettioen grader har jag inte upplevt någon enda dag i sommar. Jo förresten, inne i mässhallen nu under Formex, men det räknas väl inte riktigt?

I morgon är det dags för jobb igen. Kanske skulle jag försöka sova lite? Jag lär i alla fall inte vakna av någon morgonpigg tvååring. Hu, så jag saknar de små syskonbarnen! Redan. Fast jag inte ens har varit borta ifrån dem i ett dygn. Spotifylistan med alla barnens Gleelåtar gick hela vägen från Södertälje till Oskarshamn eftersom den funkar offline också. Idag stannade No Air med mig. Här är det söta Jordin och otäcka Chribba som sjunger så det nästan gör ont i mig. Svårt att andas kanske?

4 thoughts on “Första dagen på höstterminen.

 1. Skrattar!!
  Vad förvånad jag blev när jag såg min bild i din logg!
  Värme är skönt, men tropisk värme .. näää
  Jag föredrar – sätt dej ner – vinter, kallt och snö jag ;))

  Fö hoppas jag ni har det bra och att få höra av er hur ni kommer att ha det ”Over there”!!

  KRAM <3

  • Jag skulle kanske ha skrivit Copyright på dig? 😀 Äh, tänkte att du säkert inte hade något emot att jag snodde din bild då jag talade om varifrån den kom. Själv föredrar jag lagom varmt, sådär som det blir då det är vår och höst och man kan ha på sig lagom mycket kläder. Vintrarna i Utah är väldigt sköna mot de svenska. Kan inte du och Tommy komma o hälsa på? Släkten börjar ju bygga på sig. Det är inte så långt till Las Vegas eller Kalifornien heller och ni gillar väl att bila? Kram!

 2. Klart det inte gjorde nåt Monica! 😀 Man får vara medveten om att allt man lägger ut på facebook kan användas till vad som helst!
  Ja det hade varit fantastiskt roligt att åka över till USA! Vi har ju lovat David att komma över och hälsa på, och gör vi det så NATURLIGTVIS så kommer vi till er med!!
  Ha det nu så bra och hälsa alla så gott!!

  KRAM

  • 😀 Vi har inte lika mycket fest att bjuda på som David, men hos oss får ni bra plats att bo! Och vi är väldigt snälla…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *