07 jul

Årlig kontroll.

”Hej, fordon X hade besiktningsperiod t.o.m. den 30/6. Behöver du besikta? Boka enkelt en tid hos oss.” Hoppsan. Bilbesiktning brukar vara mitt ansvar, men här brast jag. Det var väl bara för mycket sommar i mitt huvud tänker jag, eller bara ett allmänt oansvar. Företaget som hade skickat sms till oss heter Opus. Vi har besiktigat våra bilar där sedan första besiktningen i Karlskrona, men den här gången funkade inte det eftersom de inte hade tider tillräckligt snabbt. Det hade däremot Besikta. (Vet du hur många bilbesiktningar det finns?! Gissar att det antingen är en lukrativ marknad, eller som med apotek, en strid på kniven. Avreglering brukar driva fram en rätt hetsig marknad tills allt lägger sig på plats.) Jag åkte dit med lite förhöjd puls eftersom det den här gången fanns noll tid att gå igenom fordonet. Vi tänkte att det var bättre att få bilen trafikgodkänd med möjlighet att fixa vad-det-nu-kunde-tänkas-vara. Det gick bra. Eller bra och bra, en anmärkning på en detalj som behöver fixas med ombesiktning räknas kanske inte som bra för någon annan. Med tanke på att bilen köptes 2012 begagnad måste jag ändå säga att jag är nöjd. Den har varit så bra på många sätt och vis i över tio år och jag kan tänka mig att också vår nästa bil blir en Kia.

Jag visste att syrrans familj kanske var kvar på Pingstkyrkans second hand, så jag tog mig dit för att scanna stället efter lite fler handdukar. Jag blev ganska nöjd med skörden. Snart har jag till en hel badrock/morgonrock till. Jag träffade också våra barns kusin och hennes mamma som gillar second hand-shopping lika mycket som jag. Det är så roligt att just denna butik har blivit ett sådant inneställe! Fortfarande kan man hitta bra fynd, beroende på vem man är naturligtvis. Letar man efter lyxvaror är det bättre att gå till någon antikhandlare, men det finns mycket som är i gott skick till en billig peng.

Inte trasiga, men klorinfläckiga, var dessa två fantastiska påslakan. Jag såg genast en härlig sommarkaftan framför mig, eller något snyggt tvådelat, och köpte därför båda fastän de kostade 75 kr/st. Fläckarna satt på ”bra” ställen och materialet är så tungt och snyggt att jag ansåg att de fick vara värda det. Nu gäller det bara att komma till skott. Min seghet håller i sig fast jag inte längre är lika trött och jag slöar mest bort kvällarna. Jag försöker omfamna det faktum att jag kanske behöver hålla ett långsammare tempo just nu. Fortsätter det så här får jag väl beställa en besiktning för mig själv. Det är viktigt att hålla koll på sitt eget fordon också och det här är ändå Hälsans år.

2 thoughts on “Årlig kontroll.

  1. Underbar sommarkaftan, klart det ska bli en sån! Hehehehehe, min bil har besiktningsstopp sista juli… oooops, fick tid först 3/8… men jag vet inte vad jag ska göra åt det, bara vänta och köra.

    • Jag läste på lite om bilbesiktningar och tror att du bor på ett sådant ställe där det är som i ”gamla tider”, alltså man får vääänta för att få tid. Hoppas att bilen mår bra så att den lätt går igenom den där kontrollen! Heja, heja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *