08 sep

Tipstorsdag vecka 36.

Härom dagen bestämde jag mig för att redogöra för allt jag gjorde nästa dag, halvtimme för halvtimme. Det visade sig vara en jättebra idé! Jag hade papperet med mig hela tiden och försökte komma ihåg att redovisa varje halvtimme. Jag fick hur mycket som helst gjort. Det här projektet kanske inte kan rekommenderas för personer som lätt blir stressade, men jag tänker fortsätta göra det med jämna mellanrum. Här finns en pdf-fil till dokumentet jag klurade ihop.

En grej som jag har tänkt länge på, men som inte kommit längre än så, har varit att måla om spånkorgen jag fick av den första klassen jag var mentor för. Korgen är jättefin, men jag tyckte att det skulle vara lite roligt att måla den i silverfärgen som stått på en hylla och rullat tummarna i flera år. Sara Winter, trendkunnig på Svenska Moderådet, spådde både metallic och naturligt framträdande platser i kommande trender. Naturligt plus metallic måste väl då vara den ultimata kombinationen?!

Spånkorg nytvättad med målartvätt.

Riktigt silvrig spånkorg på mörkblått skåp i sällskap med fantastisk ljusskål gjord av sonen och en fyndad Ylva Skarp-kopp som jag köpte i Karlskrona i somras.

Jag spår mig själv en trendig framtid. Svårt att tro? Lyssna då på detta: Jag ville ha en varmröd äkta matta långt innan sådana dök upp i vart och vartannat inredningsreportage, manchesterbyxor är alltid favoriter för mig, men i år duger de tydligen för de trendkänsliga också och mitt mörkblåa skåp fick sin färg långt innan denna färg på just second hand-skåp blev väldigt populära i inredningsbloggar världen över.

4 thoughts on “Tipstorsdag vecka 36.

 1. Jag tror att vi alla borde ta och skriva ner vad vi faktiskt gör på en dag emellanåt. Då skulle vi verkligen bli medvetna om hur mycket vi faktiskt hinner med på en dag och kanske inte gå och lägga oss i sängen på kvällen med en känsla av att inte hunnit med allt vi borde. Utan istället glädjas och känna stolthet över allt det vi gjorde. Så heja dig Monnah och tack för tipset! 🙂

  Vad läcker spånkorgen blev med ny färg. Passar alldels utmärkt där på skåpet. 🙂

  Jepp, du är definitivt ett inredningsorakel vännen! 😉 Tänk att vår gamla röda Wilton nu plötsligt är trendig. För att inte tala om mitt odlande. Ja, det gäller att njuta medan tid är innan det kommer en helt ny trend. 😉

  Ja, sociala medier är verkligen ett intressant ämne. Mycket roligt och mycket ansvar.

  Tack du fina för dina ord om mina listor! Vad glad jag blir! 🙂

  Njut av helgen kära du!

  Kram Lotta

 2. What to say? På min lista hade det stått ”blöjbyten” på minst halva listan. I alla fall under veckorna i Skottland. Det är helt osannolikt hur många blöjor jag bytte pga lösa små magar, fråga Tina får du höra!

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.