15 maj

Bästa fruktsalladshacket.

Här har du en av de godaste desserter jag vet, nämligen fruktsallad. När min kompis skulle komma hit på syjunta förberedde jag mig genom en runda på ICA Maxis frukt- och gröntavdelning. Jag plockade på mig det billigaste jag kunde hitta, och så en ask physalis för att det är så ruskigt gott. Påsen med ett kilo apelsiner kostade 25 kronor, så jag var lite rädd att de skulle vara torra och sura med tanke på hur sent på säsongen vi är. Jag hade inte behövt oroa mig. De var små, men annars helt perfekta.

För många år sedan lärde mammas väninna från El Salvador min syster hur man bäst förbereder apelsiner till en fruktsallad. Skär bort skalet så nära fruktköttet du kan, men se till att få bort hinnan.

Sedan är det bara att filéa klyftorna med en vass kniv. Även här gäller det att skära så nära hinnorna som möjligt så att inget smarrigt fruktkött går om intet. Klyftorna ser finare ut i salladen, men framför allt smakar de mycket bättre utan några sega hinnor. Mums. Nu måste jag gå ner och äta upp den sista apelsinen.

Ps: Servera fruktsallad med grovhackade valnötter vid sidan om (många är allergiska). Det nötiga krispet är en perfekt kontrast till alt det söta och saftiga.

2 thoughts on “Bästa fruktsalladshacket.

  1. MMMMMM!! Älskar fruktsallad mest i teorin eftersom jag är så allergisk mot så himla mycket, men skulle kunna äta typ min vikt i physalis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *