29 jun

Himlen gråter lite med mig.

Om en kvart får en ny familj förstatjing på vårt hem. Det är så sorgligt så jag måste gråta en tår även om vi säljer för att det står nya och spännande äventyr på agendan. Det är ju ändå mitt hem, vårt hem, som nu försvinner. ”Home is where your heart is” får en helt ny betydelse. Inflyttning 1 augusti för de andra… Hoppas att de vill ha många av våra möbler! Har du flyttat tvärs över jorden då du redan har haft ett fullt bohag? Hur löste du det? Vi tar inte med oss särskilt mycket. 12 kubikmeter last kostar 40 000 kr att skicka. För den summan får man en hel del på Ikea. Tonårshem igen då?

20120630-011648.jpg

8 thoughts on “Himlen gråter lite med mig.

 1. Vi hade turen att makens jobb betalade flytten för hela vårt bohag. 140.000 kronor gick det på hit till Frankrike, det hade vi aldrig betalat själva, så mycket affektionsvärde har inte våra möbler…

  • Ja, man står i en annan position om någon annan betalar flytten. Vi måste verkligen tänka till ordentligt!

 2. Det beror nog på hur flytten ser ut. Flyttar jag för gott så tar jag med mig grejerna för att underlätta separationen. Är flytten tillfällig (kanske en treårsperiod) så skulle jag magasinera grejerna och hyra möblerat på plats. Vad har ni för horisont? Ska ni hyra eller köpa eget hus? Köper man ett hus så är flytten rätt permanent och då skulle jag ta med mig grejerna, kosta vad det kosta ville.

  • Nja, vi ska hyra och planen är verkligen att vi ska komma tillbaka om ett par år. Vi får väl se hur det blir! 🙂

 3. Vi har ju bantat ner oss från 150 kvm till 38 kvm 🙂 Vi tog inte med en enda möbel… Jo, en tripp-trapp-stol. Det var lite sorgligt, såklart, men även för oss stod ju nya äventyr på agendan.

  Jag skulle nog magasinera om ni kommer tillbaka till Sverige inom några år.

  • Ja, ni får verkligen vara våra förebilder i det här! Det ska bli spännande att se var det slutar… (Just tripptrappstolen som alla våra barn haft sålde vi för några veckor sedan.)

 4. Det snörpte till i hjärtat på mig där. För även om man har bestämt sig så är det ju lite sorgligt att lämna ett hus, ett hem, där man har upplevt så mycket tillsammans. Klart att man får sörja det. Förhoppningsvis kommer den nya familjen få uppleva samma glädje med huset som ni samtidigt som ni styr kosan mot nya äventyr, nya minnen.

  Jag har inga bra råd att ge angående utlandsflytt men hjärtat säger mig att har ni planer på att komma hem om några år igen är magasinering av de möbler ni vill spara men inte tar med er på resan ett bra alternativ. Och som du säger, för de pengarna kan ni köpa en hel del nya möbler.

  Kram Lotta

 5. Oh, tänk så mycket fint ni kan hitta på loppisar över där att möblera hemmet med! Så fint det kan bli! Jag hade nog sålt av det mesta och kanske magasinerat eller tagit med det absolut nödvändigaste, och sedan när/om ni kommer tillbaka så gör man det på en clean slate (hur översätter man det på svenska egentligen? Äh du vet vad jag menar) Nystart på alla de sätt – en grej är bara en grej i slutändan, även om mycket kan ha affektionsvärde förstås som man kanske inte vill förlora.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *