28 dec

Ett litet ord 2022 – FRAMÅTANDA.

Jag har redan flaggat för att jag var färdig med KONTAKT för ett tag sedan. Det gjorde att jag redan i höstas började känna på lite andra ord och att jag funderade på hur jag skulle ta mig an det nya året. Härom morgonen vaknade jag med mitt nya ord. GUMPTION! När jag sa det till min dotter sa hon: ”Har du kollat på The Holiday? Det är det enda ställe jag hört det ordet användas.”

Vad har flugit i dig?
Jag vet inte! Men jag tror att det påminner om framåtanda.

Jag hade sett The Holiday dagen innan detta ord bestämde sig för att bli mitt, vilket så klart förklarade vad det hade i mitt huvud att göra. Det är okej! Jag tar emot ord hur de än kommer till mig. Jag älskar hur detta ord låter, jag älskar optimismen som omsluter det och jag vill gärna ha det som vän under 2022.

gumption

gump·​tion |  \ ˈgəm(p)-shən \

Definition of gumption

1: ENTERPRISEINITIATIVE
lacked the gumption to try

2: chiefly dialectal COMMON SENSEHORSE SENSE

Svensk översättning

(vilja att uppnå mål) framåtanda, företagsamhet
(förmåga att uppnå mål) klipskhet, rådighet
(ursprunglig betydelse) sunt förnuft

Ordet gumption betecknar en kombination av sunt förnuft, slughet och initiativförmåga. Det är också synonymt med ett av mina favoritord, grit, som väl närmast kan översättas med kurage och gott gry. Jag känner att det är ett ord som kan hjälpa mig bekämpa min ovana att skjuta upp saker och ting. Varför ödsla energi på att tänka på det man ska göra istället för att faktiskt komma till skott? Jag tror att det kan komma till stor nytta både då det gäller marknadsföringen av MB Terapi och då det gäller annat i privatlivet. Hur som helst känner jag mig både glad och förväntansfull över att ha hittat mitt ord innan säcken för 2021 hunnit knytas ihop.

2009 ordning
2010 kärlek
2011 skapa
2012 lyfta
2013 förändring
2014 reach
2015 fearless
2016 fortsätt
2017 vårda
2018 nu
2019 bygga
2020 disciplin
2021 kontakt
2022 framåtanda

2 thoughts on “Ett litet ord 2022 – FRAMÅTANDA.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *