22 dec

22 december 2021.

Idag har vi nått fram till sista dagen i julkalendern. Vafalls?! Det är ju bara dan före dan före dopparedan?! Jo, men i eftermiddag kommer ungdomarna hem och jag kommer att ha fullt upp med själva livet. Må vi alla ha en fin jul, en sådan vi behöver och vill ha.

Hur lyckas man alltid med knäcken? Jag kan tala om att om man använder termometer och rör ofta under tillagningen så blir den perfekt. Jag struntar också i mandel, den sätter sig bara mellan tänderna.

Bästa knäcken
2 dl socker
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap

Koka på medeltemperatur och rör ofta. När knäcken nått 125° hälls den upp med en knäcktratt i formar som står på fuktig kökshandduk för att inte trilla omkull. Förvara svalt i burk med tätslutande lock.

2 thoughts on “22 december 2021.

 1. Ikväll kommer även Linnéa.

  Ha en härlig jul.

  Mammas knäck recept är supersnabbt kokar särskilt om man har stor gryta och hög värme.

  1 kkp sirap
  1 kkp socker
  (1 tsk kakao)
  2msk smör

  Koka 5 minuter på högvärme (kulprov men det går fort)

  Njut av familjen❤️

  • Vad trevligt! Vi har suttit uppe och pratat tills nu – så mysigt. (Klockan är ett, dags att sova.) Tack för receptet! 🥰 Får testa nästa år. 🙏

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *