22 december 2021.
Idag har vi nått fram till sista dagen i julkalendern. Vafalls?! Det är ju bara dan före dan före dopparedan?! Jo, men i eftermiddag kommer ungdomarna hem och jag kommer att ha fullt upp med själva livet. Må vi alla ha en fin jul, en sådan vi behöver och vill ha.
![](https://monnah.se/wp-content/uploads/2021/12/img_0867-768x1024.jpg)
Hur lyckas man alltid med knäcken? Jag kan tala om att om man använder termometer och rör ofta under tillagningen så blir den perfekt. Jag struntar också i mandel, den sätter sig bara mellan tänderna.
Bästa knäcken
2 dl socker
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
Koka på medeltemperatur och rör ofta. När knäcken nått 125° hälls den upp med en knäcktratt i formar som står på fuktig kökshandduk för att inte trilla omkull. Förvara svalt i burk med tätslutande lock.
Ikväll kommer även Linnéa.
Ha en härlig jul.
Mammas knäck recept är supersnabbt kokar särskilt om man har stor gryta och hög värme.
1 kkp sirap
1 kkp socker
(1 tsk kakao)
2msk smör
Koka 5 minuter på högvärme (kulprov men det går fort)
Njut av familjen❤️
Vad trevligt! Vi har suttit uppe och pratat tills nu – så mysigt. (Klockan är ett, dags att sova.) Tack för receptet! 🥰 Får testa nästa år. 🙏