24 nov

Sista badet för säsongen?

Igår tog jag något som mest kan liknas vid ett tångbad. Jag fick vada ut genom tjocka tångruskor innan det blev så djupt att jag kunde doppa mig. Somliga hade inte fixat det, tanken på vad som dolde sig där i tångskogen hade nog blivit lite väl jobbig. Behandlingen kan köpas för dyra pengar på diverse span, men då brukar vattnet vara varmt och gott. Jag vet därför inte direkt om detta bad gav de hälsoeffekter som hävdas.

Lufttemperaturen var +5°C, antagligen lite lägre pga blåsten, och vattnet var varmare än så. Inte varmare än att det bet ordentligt i fötterna dock. Jag funderar på om det går att genomföra ett decemberbad. Det hade varit roligt, men jag vill inte att det ska vara plågsamt! Mest är jag lycklig över att vara en badande människa igen och i det ingår att det ska vara njutbart. Var det njutbart igår? Ja, faktiskt! Värmen som följer med en resten av dagen efter ett sådant här dopp är riktigt härlig. Har du testat?

2 thoughts on “Sista badet för säsongen?

 1. Åh vad modig du är. Jag doppade mig i kallbassängen i Loka. Men där var 16 grader. Första doppet iskallt men sen ville både Linnéa och jag genast doppa oss igen.

  Förra sommaren badade jag i Östersjön i Oskarshamn. Hoppade från klippan +13 grader 🥶🥶🥶 (mitt kallaste bad nånsin tror jag)
  Det värkte i hela underlivet så jag simmade som en galen till stegen och upp ur vattnet för att sätta mig på
  Närmsta soluppvärmda klippa och värma upp det igen.
  Ajajaj vad det gjorde ont.

  Men får kanske ta tag i vinterbad iaf? En otter som jag är och vattendjur i hela mitt liv 💦

  Du fixar allt december oxå 💕

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *