14 maj

Där, eller här, björkarna susar.

Under den här tiden på året är jag väldigt tacksam över att jag slipper allergier. Jag älskar björkar och den speciella känsla de ger. Nu bor min lillasyster i björkarnas stad, Umeå. Då hon har köpt lägenhet och har fem år kvar på sin utbildning hoppas jag kunna få möjlighet att åka dit för att lära känna den stad där min morfar föddes och växte upp. Vi har björkar här hemomkring också. Jag lyfter blicken och kommer ihåg att mitt livsrum tar mycket större plats än vad ögonen ser då jag står upp och tittar rakt fram. Det är nästan förföriskt att stå nära en björkdunge och höra vinden rassla runt bland löven…

I morse slog jag följe med dottern till bussen. Ja, hon gick till bussen och jag fortsatte på en lite längre promenad. Hon är så smart och rolig och söt, speciellt då hon är på gott humör! Idag såg hon dessutom ut som en glad karamell. Jag älskar vackra färger! Varför har jag då nästan bara svart på mig?!

Slutligen vill jag bara visa den saintpaulia-planta jag drivit upp själv genom att sätta några blad i jord. Nu blommar den för fullt för första gången. Jag pratar med plantan, ser till att allt känns bra och att den får vatten och näring som den sägs må bra av. 🙂 Jag får mycket kärlek tillbaka. (Tror du mig inte? Försök själv så får du se att det funkar…)

Nu ska jag fortsätta tänka höst och jul, färger och former. Mitt jobb är inte dumt alls.

8 thoughts on “Där, eller här, björkarna susar.

  1. Jag tror inte att det finns björkar i Frankrike, jag har i alla fall inte sett några, tyvärr, de är så fina!

    • Jag älskade Kalifornien, men visst saknade jag björkarna! Redwoods i all ära. Björkskogar är faktiskt helt fantastiska…

  2. Det är just på hösten som jag skulle vilja åka till Umeå … Alla dessa färger däruppe – det måste vara så vackert!

    • Ja, det tror jag också! Vi får väl se till att åka upp dit tillsammans. (Bara jag slipper åka mitt i vintern då det bara är mörkt och kallt.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *