24 aug

Se in i mitt röriga inre.

Jag måste börja med det viktigaste. Hur gör man om man vill ta kontakt med kungahuset för att ge Sofias mamma tips om lymfmassage? Hennes fötter hade blivit mina i framtiden, det var precis den här kroppen min mamma hade. (Jag menar allvar, det känns så onödigt att hon inte får den hjälp som varit så livsomvälvande, jag vet, stort ord, för mig.) Borde man inte få något slags bonus för att ens dotter gifte sig med en prins?
Näst viktigast. Kanske blir ändå grusgången färdigutmejslad innan höstrusket riktigt sätter in? Maken tycker det här projektet är UR-trist, men också att det kommer att bli väldigt fint. Jag är mycket nöjd, både över utförandet och över att det inte är min uppgift, och fortsätter skörda, rensa, oja mig, måla och allt vad det är. Har plockat fram ett garn för att det ska ligga redo när lusten att sticka slår till! Den brukar göra det vid pass den här tiden.

Här kommer det som borde vara överst på listan. Helt plötsligt har väderprognosen förändrats och vi har bara idag på oss att bli färdiga med huset. Sedan börjar det stora höstrusket här på ön! Jag har laddat med att smörja in axeln med tigerbalsam och har en ny ljudbok i lurarna. Efter att ha ledsnat på poddar har jag inte lyssnat på annat än Röda vita rosen (mycket trevlig trädgårdspodd med Jenny Strömstedt och Victoria Skoglund) och en del Hur kan vi? (Navid Modiri) de senaste månaderna. Har du tips på några riktigt bra och givande poddar?

Drygt två kilo björnbär ligger nu styckfrysta och redo för vinterns mörker. Jag blev lite less efter äventyret med den ostängda frysdörren, men insåg att vi faktiskt har en mycket bra och levande relation med vår frys. Den hjälper oss äta bra mat och funkar extra bra då vi ser till att rotera det som ligger i den med lite större hastighet. Om inget annat så var denna upplevelse en påminnelse om att göra just det.

Slutligen kan jag konstatera att chiliplantorna även i år levererat kopiösa mängder chili! Jag ska koka egen chilisås och stoppar i chili i både det ena och det andra i matlagningen. Att hacka ner färsk chili i tomatsalladen som jag gjorde igår var kanske inte den största kulinariska vinsten, men kycklinglårfilé, paprika, vitlök och chili stekt i smör är enormt gott! Tänk om det gick att odla kronärtskockor med det här utfallet. Det hade varit min dröm!

Ja, men det var det. Nu mot Sherwoodskogen och tigerbalsamet! Hoppas att du har en fin dag. Lev väl! Lyssna noga på texten på låten som min faster tipsade om igår. Ja, jag vill verkligen LEVA tills jag dör! (1:25 in i klippet börjar själva sången.)

Jag tänker inte kola vippen
Jag tänker inte lämna in
Jag tänker inte ta ner skylten
Jag tänker leva lite till
Jag tänker inte sakta farten
Ingenting är kört förr’n det är kört
Så jag stampar hellre mer på gasen
Jag tänker leva tills jag dör
Jag tänker inte retirera

Jag tänker inte stryka flagg
Jag tänker inte resignera
Mitt sista kort är inte lagt
Jag tänker inte stå i skuggan
Jag tänker inte hamna utanför
Jag tänker inte smita undan
Jag tänker leva tills jag dör
Säga vad jag tycker
Tycka vad jag vill
Bejaka mina nycker
Inte sitta still
Försvara det jag tror på
vänner och familj
Förfölja mina fiender
så länge de finns till
Mitt liv är fyllt av fröjd och gamman
Jag tycker döden verkar trist
Om vi nu alla ska den vägen vandra
så kan jag gärna vandra sist
Och tills den dan jag ger upp andan
Ska jag förbli vid friskt humör
Några kanske hoppas på nåt annat
Men jag tänker leva tills jag dör
Jag tänker leva tills jag dör.

Ps: Jag har fått tårar i ögat flera gånger sedan jag läste min systers rapport från gårdagens besök på vårdcentralen: ”En äldre man fick skäll för att han inte bokat tid på nätet. ”Ove har du e-legitimation?” ”Nej jag har min legitimation… mitt tjörkort i plånboken” Tänkte på far♥️” Ja, och jag har också tänkt på Far, flera gånger. ”Mitt tjörkort” – alltså, mitt lilla hjärta! Sedan fick jag tårar i ögat när jag läste i UnderbaraClaras blogg och vet inte ens varför. Jag behöver nog gråtknarka lite, gråten ligger liksom högt upp i halsen trots att jag egentligen mår väldigt bra!

2 thoughts on “Se in i mitt röriga inre.

 1. Hon kanske redan har fått lymfmassage, man kan ju hoppas 🙂

  Hoppas att det går bra med axeln, med huset, med skörden. Ja, hoppas att allting går som det ska. Det är ju mycket, att byta säsong… jag skickar dig heja! Och hoppas också att gråtknarkandet går din väg. Jag känner igen mig i när man vet att det måste komma, så det läcker lite här och där.

  Jag har tyvärr inga tips på poddar, jag har bara lyssnat på en som heter No such thing as a fish, det var roligt ett tag men sedan insåg jag att jag inte gillar det, min hjärna klarar inte av avsaknaden av dramaturgi liksom. Åter till ljudböcker 😀 Vilken lyssnar du på, har du någon att tipsa om?

  • Ja, det hoppas jag verkligen!

   Allt har gått bra och min äldsta dotter skickade en film som fick tårkanalerna att svämma över… Hon vet vad mamsen behöver då det trycker på!

   Tack för tipset, även om du inte själv gillade den podden, haha. Jag läser en hel del faktalitteratur för att bygga på min kompetens som samtalsterapeut, så när jag lyssnar är det alltid på böcker som jag inte behöver anstränga mig så mycket för. I sommar har jag lyssnat mig igenom bokserien av Lucinda Riley om de sju systrarna. Jättefin serie! En mycket spännande samtidsbok är Diamant Salihus Tills alla dör. Samhällsutvecklingen känns ju lätt lite deppig då verkligheten sorteras upp på det sätt som Salihu gör, men samtidigt krävs det att någon vågar blicka det som händer i vitögat! Jag har också lyssnat på några nyskrivna delar i svenska deckarsviter, t ex Sofie Sarenbrants Skyddsängeln och Mari Jungstedts Där den sista lampan lyser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.