05 aug

Öland.

Min väninna och jag hade bestämt oss för att åka en runda till Öland och lyckades pricka in den bästa dagen på hela veckan rent vädermässigt. Vilken fullträff efter en småruggig vecka! Ett stopp på IKEA och Bauhaus i Kalmar samt kroppkakor i Arontorp stod på schemat, men sedan körde vi bara. Det blev ett besök på Paradisverkstaden, en runda i hamnen i Färjestaden (ÖlandsChoklad upptäckte jag när vi var på syskonresa i trakten för några år sedan) och ett gäng stopp för att ta in den öländska känslan på väg till Ottenby och Långe Jan. Innan vi vände norrut igen tog vi en lyxig glass från Gute Glass (just den kändes ju lite märklig då vi ju befann oss på Öland, inte Gotland) i Grönhögen. Det kändes konstigt att sitta precis i en vägkorsning utanför Kvarnkrogen, men stämningen var skön och vi fick till och med en havsglimt där vi satt. Öland är rätt mysigt ändå! Jag förstår att det blir lite trångt där sommartid. Kul ändå att jag när jag var nästan hemma avslutade dagen med en sväng till Bredaviks brygga för att ta ett foto på den vackra solnedgången som så många gånger förut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *