06 jun

Lite i taget.

Jobba, jobba, jooobba! Vildvuxet är vackert, syrenerna doftar fortfarande fantastiskt förföriskt och i trädgårdslandet byggs långsamt en örtagård. Vattnet i brunnen där nere tog slut igår. Lång, kall vår med mycket litet regn. Gardena-prylar är nu på gång så vi kan vattna med kommunalt vatten från köket (vi har ingen utkastare på utsidan av huset). Alla tomater, chilin och paprikan har fått stora byttor och ska kanske få hitta hem till sina rätta platser. De har stått ute och härdats, men behöver lite mer anpassning för att klara rent söderläge. Förruttnat gräsklipp luktar kodynga, det är väl i princip samma sak. I två av lådorna ligger nu just sådant och två omgångar bokashi nedgrävt. Det luktar inte gott, men förhoppningsvis kommer squash, pumpa och gurka glädja sig och få möjlighet att blomma ut. Och så måste jag sätta igång och ha ihjäl mördarsniglar på ett mer effektivt sätt. Alkoholfritt öl och snigelfällor sägs vara sådana. Vi får väl se. Men jag undrar om det inte är rådjuren som nafsat upp halva kärleksörten från perennrabatten. Hade glömt att TricoGarden behöver användas även på annat än tulpaner. Klart slut, nu fortsätter vi!

2 thoughts on “Lite i taget.

 1. Hej 🇸🇪🌞
  Jag tycker jag har massa jobb med min lilla täppa 💖
  Men oj vilken skillnad mot er härliga trädgård.
  Tips mot mördarsniglar: höns.

  Kika in hos mitt kuosnbarn på henens Instagram när hon tog med sig ett gång höns som åt sniglar/snigel ägg på en gård.

  Hon har en massa härliga inlägg om sina höns, ankor, odlingar och sommargästerna getterna.
  Men här är hönsens utflykt 💕

  https://www.instagram.com/p/CNh1FIWAyo1/?utm_medium=copy_link

  • Det är ju alldeles för mycket jobb för två heltidsarbetande personer, men eftersom jag jobbar deltid funkar det så att vi fortfarande kan tycka det är roligt. Igår sa jag att det ultimata scenariet hade varit att ha en anställd dräng och en snickare! Hahaha! Man får göra det man mäktar med, både tids- och ekonomimässigt. Jag har en massa bra idéer, men för flera av dem skulle vi behöva lite mer kosing. Eftersom ingen av oss gillar att ta lån får det här projektet ta en annan, lite långsammare väg. Den vägen är också fin!

   Tusen tack för det jättebra tipset! Ankor har vi faktiskt funderat på… Får se om vi går vidare med den tanken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *