09 mar

Om pysslet i fingrarna.

Jag gillar att pilla med smått och pyssel ligger i mitt DNA. Pärlplattor, klippdockor, minivävstol. Dockskåp, Barbie-kläder, collage. Virka, sticka, väva. Brodera, sy kläder och lapptäcken. Scrapbooking, kortmakeri, kalligrafi. Jag behöver något att pyssla med för att verkligen trivas med livet. De senaste åren har jag mest stickat och papperspysslet har tagits fram till brorsdottern då hon och jag har pysslat tillsammans. I samband med min kontaktmånad bestämde jag mig för att ha målet att pyssla ihop ett gäng kort för att utmana mig själv. Oj, vad roligt det var! Jag ägnade många timmar hörom helgen till att stämpla, måla, limma och skriva. Tack Lena och You Do för alla härliga år! Och Fiffi och Metalimo för den delen. Så mycket roligt jag har haft!

”Det ser lite deppigt ut”, var dotterns kommentar. Själv gillar jag känslan och hittade grejer som jag tyckte hjälpte till att skapa ett icke-deppigt födelsedagskort.

Inte särskilt deppigt, eller vad tycker du?

Det här var det roligaste kortet att göra. Olika medium och viss väntetid mellan de olika teknikerna. Och vad jag känner det gröna i mig! Ljuset låter våren ta över mer för varje dag.

Se, där fick jag till och med till lite kalligrafi! Mitt guldbläck börjar ta slut och jag försöker hitta ett bra alternativ här i Sverige. (Detta köpte jag i USA och märket verkar inte finnas tillgängligt. Jag är inte intresserad av en massa extra moms och andra avgifter de lägger på vid direktimport.)

Jag gjorde ännu ett gäng, några väldigt enkla och andra mer avancerade. Nu ska jag bara se till att få ut den till mina marssystrar och några av alla andra midsommarbarn på min födelsedagslista. Jag gissar att det inte blir så mycket tid över till sådana här aktiviteter framöver, men jag njöt verkligen av denna pysselhelg.

2 thoughts on “Om pysslet i fingrarna.

 1. Åh vilka fina kort vad du kan och har tid 😍
  Jag är alldeles för stressad i själen just nu.
  Blir varken pussel eller tv tittande.
  Jo ”TV tittande” med mästerkocken som bakgrund när jag fejar men oftast ljudbok.

  Grejar och grejar… men nu är trappen och ”hallen” i källaren klar. Så blev det ju 184 timmar övertid förra året och då är det lite dåligt med andningshål i livet.
  Men stimulerande och själsligt tungt på jobbet på samma gång ❤️💔

  Tänker att jag ska ta fram mina mindfullness ritblock och greja men får nöja mig med pysslet att sortera en stor korg med strumpor och tänka på andningen ist.

  Sov som en kratta inatt och tänkte på att jag skulle göra det och det idag så är det fullt snöfall på alla håll så tappade lusten och kollar din blogg istället.

  Kanske ska blogga om min trapp nu 🤔?

  Tänk att få ett sånt fint grattiskort på sin födelsedag 🎂🥳 💝

  • Vad roligt att du tyckte om dem! Ja, som sagt, jag har inte petat på flera av dessa grejerna på flera år. Det blev så att jag hade en helg som var fri från en massa måsten, så jag kunde grotta ner mig i färger och lim och papper utan att känna någon stress. Jag är mycket tacksam!

   Förstår att du är stressad med hur ditt liv sett ut det senaste året! Jag hoppas att du hittar stunder som ger dig ny energi. Det ska bli roligt att se trappan! Ta hand om dig. ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *