14 jan

Nu är glada julen slut.

Tjugondag Knut. Jo men visst, kunde snön inte komma tidigare än så fick vi tacka och ta emot den blötsnö som kom. Jag tror att Jul-en kände sig lite tjusigare under täcket som lade sig så vackert på honom!

Själv kunde jag inte tro mina ögon imorse då detta var synen utanför sovrumsfönstret. Jag hade läst väderrapporten och var inte helt överraskad, men jag hade nästan glömt hur det liksom pirrar i magen då det snöar. Fint! Och vi fick extra många besökare till fågelmaten dagen till ära. De gillade säkert att få maten serverad i rusket.

Maken ser lite småfarlig ut på fotot, men han försökte bara dra ihop muskedundret lite så det skulle vara lättare att få ut årtiondets ståtligaste gran utan att fastna på vägen. Denna praktgran har tjänat oss väl, men de senaste dagarna har vi stuckit oss väl många gånger på granbarren. Det var därmed rätt skönt att få ut den efter att vi hade dansat ett varv runt den så gott vi kunde.

Oj, så mycket barr! Jag tycker ändå det blev fint med kontrasterna mellan trägolvet, det röda och det gröna.

Så står nu hela julen nerpackad i vanlig ordning. En adventslåda, en jullåda, en låda full med julgransdekorationer och så diverse packat på olika praktiska sätt.

Vi tackade för den här julen genom att elda grenljuset jag haft sedan urminnes tider. Det har hängt i granen varje år, men… I år smälte den vidhängande tvillingen över ett elektriskt julgransljus, så jag tyckte det var dags. Det blev en märklig jul på så många sätt med en blandad kompott av jobbigt och fantastiskt fint. Nu tar vi nya tag. God fortsättning på året som hunnit bli flera veckor gammalt!

2 thoughts on “Nu är glada julen slut.

 1. Jag har inte orkar eller hunnit dansa ut julen ännu. Borde ta tag i det nu…. (kanske imorgon…)

  Men vad härligt att ni oxå fått snö men misstänker den var blöt och tråkig?
  Vi har 9 minus just nu och det gnisslar i snön.
  Lade mig just i soffan tillsammans med ett glas rött för att bubbla ut ett litet blogginlägg.

  Valde mellan blogga och TV4 play med Jägarna – blogga vann 🤩🙏🏼

  Behöver oxå få ihop 721 steg till för att nå mitt dagliga mål på 12 000 steg. Eg har jag nog nåt det för glömde klockan hemma när jag var aktiv en stund förut vilket nog innebar minst dryga 1000 steg.

  Maken laddade verkligen muskelpaketet för att ta tag i den magnifika granen 😉 eller om han ville visa sin fru vilken ståtlig hunk hon har till man 😇

  God fortsättning med alla nya tag och kontakt detta året innebär 💫

  • Vad duktig du är som håller reda på stegen! Min Fitbit lade av förra året och jag har verkligen svårt att motivera mig utan. Jaja, det är som det är. Bara att ta mig i kragen! Du har helt rätt i att snön säkert inte håller samma klass som er! Det är lite lagom slaskigt, men halt såklart. Jag tror att jag får skaffa skor med broddar nu när jag fyllt femtio, haha!

   Hoppas att du får ny energi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *