04 dec

It’s beginning to look a lot like Christmas…

Brorsan var förbi med en överraskning. Då han hörde att vi hade börjat elda i kakelugnen igen sa han att vi behövde björkved och kom med leverans. Så fint av honom! Nu eldar vi en gång om dagen i ugnen i vardagsrummet. Den håller värmen så fantastiskt skönt! Visserligen förstår jag att det fortfarande var ruggigt trots denna ”lyx” för hundra år sedan då isolering och täthet på byggena från den tiden lämnade en del övrigt att önska, men ändå. Jag är så glad att vi har möjlighet att få njuta av både det charmigt gamla och modern vardagslyx.

Vi håller oss mest här på ön, men igår hade jag några ärenden till stan. Jag blev förärad snöblandat regn och en tjusig gran på torget. Visst är bilden med den paraplybärande personen lite kul. Jag kan säga att paraplyet vände sig ut och in några gånger. Det är liksom ingen idé att använda paraply i Karlskrona. Regnar det så blåser det garanterat samtidigt, haha.

Jag rensar bort mejlutskick från olika företag med jämna mellanrum, men det har inte blivit av med Haupt lakrits. Då de skickade ut ett erbjudande om halva priset på ett fåtal lakritskalendrar pga några felpackade fack slog jag till. Nu har vi den här jättefina kalendern i två lager här hemma och kan njuta lakrits varje dag. Maken gillar inte direkt lakrits, men får en bit de gånger då det bjuds på någon specialare som inte är så ”lakritsig”.

9 thoughts on “It’s beginning to look a lot like Christmas…

  1. Håller med om Karlskrona-vädret. Det är precis som i min gamla hemstad Göteborg, horisontalt regn, haha. Ibland tar jag med paraplyet utifallatt, men det blir sällan att det går att använda. En gör bäst i att investera i bra regnkläder och rejäla gummistövlar 😉

    • Ja, kläder efter väder är alltid bra! Kanske inte helt praktiskt ibland då man vill vara lite ”fin”, men nog är jag trött på att gå omkring med blöta skor i onödan! 🤪 Jag har ett paraply i bilen och där verkar det ligga bra, haha.

    • Men våra röda kulor och ljus är inte så långt med på granen misstänker det är för att slippa all skadegörelse.

      • Jag tycker det är roligt att de gör det fint i våra städer! Fin julkänsla. Gissar att det inte blåser lika mycket i Karlskoga som här nere…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *