25 jul

Offra tid för övning och vinn färdighet.

Jag glömde ta kort på svägerskan i full färd med att beskära fruktträden, men här kan du se lite av de nya frisyrerna. Det är bra att någon med känsla för form tar hand om något sådant här!

Då jag var yngre gick jag ofta till personer under utbildning, men nu tar jag mig sällan tid till det. Svägerskan får öva på sina trädgårdsmästarkonster, vi får en välfriserad trädgård. Vinn-vinn!

Systerdottern var också här och övade igår, fast på symaskinskonster. Hon är så noggrann, pysslig och ivrig att lära sig. Det är verkligen roligt att vara lärare till någon som vill kunna bemästra något!

Själv jobbar jag på att lära mig bemästra bokashin. Här en full hink med det fantastiska bokashiströet.

Efter några veckor av tyst bearbetning ser bokashin ut såhär när man har blandat ner den i ”fuljord”. Matresterna ser ut ungefär då man lade dem i hinken, men man ska inte låta sig luras.

Efter ungefär en månad i lugn och ro ser nämligen bokashin ut så här. Säg mig vilken kompost som jobbar så fort! Jag är verkligen förundrad över hur bra det här fungerar. Heja bokashi!

2 thoughts on “Offra tid för övning och vinn färdighet.

  1. Åh va kul att kör bokashi! ? Det är en sån fantastisk känsla att ha sitt eget lilla kretslopp! Och jorden blir fantastisk!

    • Ja, det känns verkligen bra på olika plan. Jag är lika förundrad varje gång jag lämnat jordfabriken i fred ett tag. Så glad att jag fick de här hinkarna av min faster! Får se till att dela med mig av det underbara till henne någon dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *