4 thoughts on “Triggers och censur.

  1. Men käranå’n… alltså ibland känns det som om vissa föräldrar är övertygade om att deras egna barn är korkade. Och uppskattar de inte att ha en konversation med sina barn? Det där hade ju varit världens bästa inkörsport till en mycket intressant diskussion (så här var det när jag var liten, hur är det nu? För dig och dina kompisar? Tänk vad bra att det har ändrats/tänk vad bra det vore om det ändrades etc). Jag har läst högt för mina barn sedan de var nyfödda och min favoritdel är ju när de ställer frågor. Moraliska. Historiska. Existensiella. Känsliga och känslomässiga. Barn är så smarta och så kul att lyssna på. Jag kan sträcka mig så långt som att säga att visst, en del ord kan man byta ut (det kan bli lite besvärligt när man råkar lära små barn ord som blivit riktigt opassande faktiskt…. kan säga det av erfarenhet och det har hänt att jag själv formulerat om vissa meningar för att inte göra om det misstaget), men handlingen? Näe.
    Ska självklart lyssna på intervjun!

    Kram,

    • Ja, jag tror att diskussionerna glöms bort. Det allmängiltiga läget är: ta bort allt som är obekvämt, vaddera, skydda… Vi får unga vuxna och senare gamla vuxna som inte klarar av att hantera ett normalt liv, ett som faktiskt inte är tillrättalagt. Jag förstår att det är jobbigt, speciellt om man är en mycket känslig person, men frågan är ändå om hur hållbart det är i längden att försöka skydda från allt ont. Kram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *