28 maj

Dålig smak.

I tidningsurklippet ser du Scandic, hotellet med Karlskronas bästa läge och stans fulaste fasad. Hotellet är så anskrämligt att makens brorsdotter hoppas kunna bli mångmiljonär så hon kan köpa och riva ner det.

Ett nytt kulturhus är visst på gång här i Karlskrona och dessvärre ser det ut som att Scandicskandalen håller på att upprepa sig själv. Här nedanför ser du en ritning på det planerade åbäket. Jag gillar arkitektur av alla de slag och gillar även byggnader med modernare uttryck, men ”Karls Krona” känns som en magsup. Med tanke på att den här världsarvsstaden långsamt håller på att förfulas av det ena nybygget värre än det andra hoppas jag att någon med mandat drar i handbromsen och får ett stopp på eländet! Vad tycker du om arkitektur? Går det att balansera arkitektur från olika tidsåldrar och fortfarande få ett harmoniskt resultat?

Ps: Här hittar du en del läsvärt i ämnet.

6 thoughts on “Dålig smak.

    • Ja, minst sagt. Smaken är som baken delad, men nog känns det lite som ”Kejsaren utan kläder” det här?

  1. Haha! Det är min högsta dröm också. Så fult! Spelar ingen roll hur många gånger jag ser eländet, alltid lika chockerande gräsligt. Och den nya byggnaden är lika anskrämlig den. Hoppas den aldrig blir av!

  2. Hej. Har precis flyttat till karlskrona för studier, o läser om arga åsikter i BLT var o varannan dag. Blir t.o.m själv upprörd över det här kulturhuset! Varför ska några få ignoranta (eller en?) bestämma hur en hel stad ser ut?! Jag hoppas att någon initiativrik person startar ett protestupprop eller nåt, en namninsamling kanske, för att hindra det där fula och malplacerade kulturhuset. Låt folket bestämma!

    • Välkommen till Karlskrona! Jag hoppas att du kommer att trivas på alla sätt och vis. Vi har två ”barn” som provat BTH respektive Hyper Island och de verkar ha fått mycket bra på fötterna.

      Jag önskar jag tillhörde de entusiastiska upprorsmakarnas skara, men jag tror att det skulle vara svårt för mig att genomföra en sådan här grej. Hoppas att någon annan har drivet! Får tankar på Hungerspelen och de dekadenta ledarnas galenskaper… Var är vår Katniss Everdeen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *