08 mar

Nej, slut på tråkigheter nu.

Listan blev klar till slut! Tusen tack för all hjälp. Jag lyssnade på så många småsnuttar ur diverse låtar så jag knappt kunde somna i går. Tänk så mycket bra och rolig och spännande och upprörande och irriterande och konstig musik det finns! Och tänk att världen är full av fantastiska röster och att man ändå så ofta kan känna igen vem det är som sjunger. Som sagt. Människan är makalös.

Att vakna upp till nyheten att Reinfeldts separerar gjorde mig så ledsen och så trött. Relationer är komplicerade och att leva ett liv i skottlinjen som de har gjort de senaste åren kan inte vara lätt. Idag tänker jag lite extra på dem och deras barn. (Den här texten är så fin… Kom att tänka på den.)

Idag är det Internationella Kvinnodagen. Jag känner mig kluven till en sådan. Alla ”dagar” som firas blir något jippobetonade. Jag önskar alla kvinnor i världen makt och möjlighet att ta egna beslut, att vi alla ska kunna välja vad vi vill göra, med vem och när – varje dag. Feminister har gjort massor för kvinnor. Idag har vi i Sverige kommit till ett vägskäl känns det som. När ska vi äntligen börja se på varandra som medmänniskor istället för att alltid göra allt till kvinnofrågor? Lika lön för lika arbete. Punkt.

Vill ni få något spännande och roligt att ägna er åt istället? Gå till NASAs hemsida. Fantastiska filmer och foton. Visa era barn, känn WOW! och förundran över dagens teknologi som gör att vi kan få se och uppleva sådant som människor ”förr i tiden” bara kunde drömma om.

2 thoughts on “Nej, slut på tråkigheter nu.

  1. Det feministerna gör är även arbete för männen. Jag tänker på alla dessa män som på ålderns höst ångrar att de jobbat så mycket och varit så lite med sina barn. Feministerna arbetar även för dem. Genom att driva på att kvinnor – över hela världen – får makt i såväl samhället som i sina egna liv så kan männen släppa lite av sin makt. Båda får lika stor del av familjeliv och arbetsliv och det kan i förlängningen leda till lika villkor i båda sammanhangen. Jag blir så trött på alla de som tror att feminism enbart handlar om kvinnor. Feminismen handlar om relationer och kampen gynnar i allra högsta grad BÅDE män och kvinnor.
    Däremot skär det i hjärtat när jag tänker på vilken enormt lång väl många andra länder och kulturer har att vandra…

    • Du har rätt. Mina feministtankar snurrar fram och tillbaka. Mest blir jag bara arg och slutar tänka. Så länge kvinnor och män uppvisar biologiska och mentala skillnader kommer vi att ha olikheter i samhället. Så länge olikheter betyder orättvisor kommer vi att ha ojämlikhet. Tittar man på forskning ser man att det är barnen som förstör det för jämlikhetskampen här i Sverige där feminismen har kämpat på rätt bra. Sluta föda barn kvinnor! Kvinnor utan barn har samma karriärsutveckling som män nämligen, kanske till och med ännu bättre. Eller föd barn och låt någon annan uppfostra dem. Det är också lönsamt för karriären (vanligare bl a i USA än här än så länge), möjligtvis inte för barnen själva (kan bli väldigt kostsamt med framtida psykologkostnader). Som sagt. Svårt det där att tänka för mycket…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *