03 apr

Ja, må du leva många lyckliga år.

”’Till och med du Lina är ett riktigt underverk’, försäkrade prosten, och han frågade Lina om hon hade besinnat det och om hon inte tyckte det var märkvärdigt att Gud hade skapat henne. Det tyckte Lina sa hon, men sedan tänkte hon efter. ’Ja, det förstås, själva mej var väl inte så märkvärdigt å göra. Men alla di där krumelurerna som jag har i örona, di tycker jag det skulle vara marigt å få ihop!’” Astrid Lindgren

Människokroppen är galet komplicerad. Jag har läst så mycket om olika teorier gällande dieter, vetenskapliga upptäckter och kroppens egenheter att jag inte längre vet vad som är upp eller ner. Vi går här på jorden och gör det vi gör beroende på vem vi är och var vi lever. För vissa finns det varken tid eller utrymme att fundera så mycket mer på något annat än hur man ska överleva dagen, medan andra inte kan sluta grunna på alla tankar som susar fram där i hjärnan. Själv tänker jag mycket på hur jag kan ta hand om mig så att inte mina dagar slutar tidigare än nödvändigt. Jag hade svår skrämselhicka förra året och jag önskar inte hamna i samma situation igen.

Häromdagen såg jag dokumentären Heal på Netflix. Det var många olika slags människor som fick komma till tals, men jag fastnade mest för forskaren som har studerat dödssjuka människor som har kommit tillbaka till livet, som har överlevt mot alla odds. Följande nio punkter hade de gemensamt, så hon rekommenderade detta för att åtminstone ha en chans om man skulle hamna i samma situation:

 • ändra din diet radikalt
 • ta kontroll över din hälsa
 • följ din intuition
 • använd örter och tillskott
 • släpp loss undertryckta känslor
 • öka positiva känslor
 • omfamna socialt stöd
 • fördjupa din andlighet
 • ha en stark orsak till att leva

2 thoughts on “Ja, må du leva många lyckliga år.

 1. Bra tankar, både dina och de nio punkterna. I ME-världen finns det några som svär på att bara råa grönsaker och frukt har räddat dem, och andra som säger att carnivore har räddat dem. Vi borde äta LCHF för Mikaels diabetes, men ju sjukare jag blir desto svårare för jag att klara mig utan kolhydrater.

  Släppa lös undertryckta känslor har jag börjat med för ett par år sen men nackdelen är att det inte är lika lätt att lägga locket på dem. Nu visar de huvudet även när jag inte orkar hantera dem. Men jag ska nog ändå skriva upp de nio punkterna och fundera mer på dem. Tack för att du alltid skriver så tänkvärt!

  • Jag tillhör möjligtvis de där som inte kan hejda alla synapser… Jag kommer inte ihåg vad jag bestämt mig för att göra från en dag till en annan, men lyckligtvis gillar jag fortfarande att grunna på saker. Vad glad jag blir när jag hör att du hittar något att spara av mina irrgångar. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *