12 feb

Alla Hjärtans Dag.

På tisdag är det dags för blomster, praliner och kort om man är lagd åt det hållet. Är man ofrivilligt ensam är samma dag många gånger fylld av ångest och hopplöshet och man undrar vad man gjort för att inte vara värd någon att älska eller älskas av. Då hjälper det inte att man har världens bästa familj eller fina vänner. Jag har lyckligtvis sluppit denna ensamhet, men jag har mött den på nära håll och känt mig så ledsen över att inte bara fina, ensamma människor kan hitta varandra i stället för att behöva våndas. Nu för tiden finns det otaliga träffpunkter på nätet och jag har sett att det faktiskt funkar IRL! Så länge man är ärlig och inte presenterar sig som bättre än man är – fast man behöver kanske inte tala om alla sina dåliga sidor – är chansen att träffa någon man gillar rätt stor.

Hm. För några år sedan skrev jag ett musikinlägg till Sankt Valentins ära. Här hittar ni en Spotify-spellista med nästan alla låtar från det inlägget. Efter syrrornas musikinlägg härom dagen blev jag sugen på att göra en ny lista, så här kommer den:

Annie’s Song – Förälskelse, sådan som fyller ens hela universum. (Mina vänner sjöng den här så jag fick en tår i ögat då jag och K gifte oss.)

You Are The Sunshine Of My Life – Kärlek som man blir glad av, hjärtan och stjärnor! (Alltså, Stevie Wonder!)

Your Song – Tänk att få en alldeles egen sång av sin kärlek… (Elton Johns röst till Bernie Taupins ord gör mig fortfarande berörd trots att jag nästan lyssnade sönder min Eltonskiva under en period i slutet på 80-talet.)

In Your Eyes – Om att hitta den sanna kärleken. (Ser du det på något annat sätt?)

Nothing Else Matters – För alla som vågar visa sin sårbarhet. (Den här låten känner jag riktig hatkärlek för. Jag lyssnar på alldeles för hög volym och ryser av det innerliga, det suggestiva, det utelämnande…)

Be Without You – Om kärlek som varar forever and ever. (Mary J Blige är inte min favoritartist, men jag gillar den här.)

Wonderwall – Älskar, älskar inte? Den ena älskar mer än den andra? Tänk att ens tro att någon annan kan rädda en. (Hur tolkar ni den här Oasispärlan?)

I Still Love You – Olycklig kärlek, så där så det gör riktigt ont. (Högstadiet, sjuan tror jag. Jag gillade verkligen inte hårdrock. Officiellt. Men den här räknas väl inte?)

Iris – Förbjuden kärlek, eller kärlek som aldrig kan bli. (Från filmen City of Angels. Jag älskar den här låten, men kommer knappt ihåg filmen. Får väl se den igen då kanske.)

Africa – Kärlek till något istället för till någon. (Jag kan ju inte göra en Alla Hjärtans-lista utan Toto.)

Vill ni lyssna på de flesta av låtarna i en spellista på Spotify kan ni klicka här.

2 thoughts on “Alla Hjärtans Dag.

 1. Här är en ofrivillig singel och jag är väl inte så förtjust i morgondagen. Som du skriver hjälper det föga med en fin och omtänksam familj och vänkrets. Men men, det är bara en dag och den är fort till ända och en ny kommer 🙂 Kanske med kärlek, man kan aldrig veta! Man kan ju inte ge upp hoppet i alla fall.

  Härliga låtar. Annie´s song lärde jag mig spela på keyboard i tonåren och spelade sen den varje dag 🙂
  Åh Peter Gabriel är underbar. Gillar även låten Don’t give up som han sjunger med Kate Bush!
  City of angels – den filmen älskar jag. Så fin och så sorglig. Men minns bäst låten Angels av Sarah McLachlan.
  En annan härliga kärlekslåt är Richard Marx – Right here waiting. Oj vad jag lyssnade på den i högstadiet när jag var hemlig kär i en äldre kille. Varje dag hoppades jag att han skulle vara med bussen, hihi 🙂

  • Härligt att höra din inställning! Jag önskar dig kärlek runt hörnet. Du är ju en högvinst! Ska jag skriva ett rekommendationsbrev? 😉

   Don’t give up är också en av mina favoriter. Kate Bush har en röst som verkligen berör och tillsammans med PG blir den ännu bättre. Richard Marx har aldrig varit min favorit, men så är det ofta så att låtar blir viktiga av speciella orsaker och för mig var Right here waiting bara en transportsträcka. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.