02 feb

Snapshots från det ”riktiga” Thailand.

Jag vill så gärna veta vilket djur som gräver de här groparna om nätterna!

Ju längre söderut man kommer i Thailand, desto större blir den muslimska befolkningen. Jag har sett denna kvinna gå sina morgonrundor längs stranden flera gånger. Just i morgonbrisen fläktar hennes kläder, men annars tycker jag det verkar vara väldigt jobbigt att vara klädd som muslimsk kvinna i ett så här hett och fuktigt klimat.

Herrelösa hundar var ett stort problem då vi var på Koh Samui för tio år sedan. De här tre som brukar dyka upp vid sjutiden på ”vår” strand är några av de få vi sett under den här resan. Den trebenta är otroligt skicklig på att ta sig fram!

Naturlivet här är så otroligt annorlunda våra svenska ängar och skogar! Fåglarna som sprätter omkring är mer färgstarka, träden ser ut som något taget ur en Jurassic Park-kuliss och till och med månen ter sig väldigt egen. Djungeln och dess blöttunga hetta får mig att känna empati med de stackars europeiska missionärsfruar som kom till sina nya hemländer klädda i fem lager sedliga kläder, vanan att dricka varmt te till frukost och så lite skvaller med grannkvinnorna. Det är nyttigt att ryckas ur sin vardagslunk då och då, men själv uppskattar jag lite mindre abrupta förändringar.

En varm kvällsbris och så denna solnedgång… Ljuvligt! Någonstans är ändå vetskapen att vi mest är som varandra, att vi lever av samma sol och vatten, det som betyder något i långa loppet.

2 thoughts on “Snapshots från det ”riktiga” Thailand.

  1. Översta gropen? Krabbor. Vad gäller hundar finns ett animal shelter på Koh Lanta som har stenkoll på alla öns herrelösa hundar, alla är under ”kontroll” och har blivit vaccinerade etc. Det görs enormt stora ideella insatser. Lanta Animal Welfare.

    • Ah! Tack. ❤️ Just der här med hundarna är den största skillnaden från Koh Samui. Själv känner jag för att starta ett skräpföretag. Alla dessa säckar med sopor som ligger och stinker! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *