08 maj

En sekund, en minut, en timme och en dag i taget.

När man lägger stunder till varandra blir de till slut till år. På ett år hinner mycket hända. Det är bara att vänja sig…

Ju äldre man blir, desto fler avsked, eller ”see you laters”, får man vara med om. Det handlar om fysiska, själsliga och mentala avsked. Vissa avsked är efterlängtade och där finns det ingen önskan om att någonsin behöva träffas igen. I andra fall lever man på hoppet om en återförening. ”Mötas och skiljas är livets gång, skiljas och mötas är hoppets sång.” Vissa rum i mitt hjärta har låsta dörrar, men inga nycklar att låsa upp dem med. Andra står på vid gavel med dörrar som slår medan rummen ekar tomt och känslan att vilja ropa högt efter den som saknas är stark.

I morgon är det fyra år sedan min goda vän V gick bort. Jag saknar henne ofta fastän hon finns med mig. Sorgen efter V är hennes familjs, men glädjen över att ha haft henne som vän är min alldeles egen. Jag ser henne i hennes barn, jag hör henne då jag funderar över något som jag hade velat prata med henne om och jag känner hennes glädje då något fint har hänt. Hon vet att hon inte är bortglömd.

I ljust minne bevarad

Jag tänder ett ljus för dig
Jag tänder det för elden som brann i dig, för drömmarna du hade
och framtiden du längtade efter

Jag tänder ett ljus för dig
Jag tänder det för livet du älskade, för hoppet du kände,
och för din familj som betydde allt för dig

Jag tänder ett ljus för dig
Jag tänder det för att påminna dig om att du fortfarande är viktig för mig
och jag tänder det för att påminna mig om livets bräcklighet

2 thoughts on “En sekund, en minut, en timme och en dag i taget.

  1. man måste ta till vara den tanken att man ska höra av sig eller träffas o inte vänta…fick käftsmällen för några år sen efter massor med letande hittade jag pappas kusin i granstaden!! vi pratade över fejjan några gånger sen blev det tyst men vi skulle träffas efter sommarens bestyr…då får jag beskedet att hon var borta..för alltid i en hemsk olyckshändelse. alla mina frågor finns kvar han aldrig få svar. Nu rotar jag 3-4 männingar med mig som kanske sitter på vetskap om nått i historen..och finner jag dom skrives ett brev som postas bums! …hoppas bara jag får svar med =)

    • Ja, att skjuta upp saker är så dumt, jag håller verkligen med. Vad trist att det du berättade om hände… Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.