23 apr

Jaha, säger du det?

Tankar som har snurrat i mitt huvud idag:

Valfrihet och ansvarighet
Konsekvenstänkande
Egoist – osjälvisk/altruistisk
Mitt ansvar/någon annans ansvar
Lathet
Bättre en fågel i handen än tio i skogen. (Eller?)
Redan de gamla grekerna…

Inte förväntar jag mig att du ska hänga med i mina splittrade tankar, men varsågod, där fick du dem ändå.

Jag satt i bilen på väg hem från mamma och lyssnade på valrapporteringen från Frankrike för en stund sedan. Etablissemanget står handfallna, ”ingen fattar vad som hänt”, republikanerna är chockade, ”Hur kan vi stå här med Le Pen och Macron som våra två kandidater?”…

Själv är jag inte särskilt chockad. Jag suckar bara lite och tänker att den dag alla otroligt intelligenta akademiker fattar att det som låter så bra på papperet inte nödvändigtvis funkar i verkligheten, då kanske de börjar tänka på riktigt. Peace.

IMG_1996

4 thoughts on “Jaha, säger du det?

 1. det är ytterligheternas val känns det som ..det är dessa vindar som blåser.runt om i världen…. lite bäst är egen dräng o sköt dig själv skit i andra..typ…

  vackra bilder från Ditt ådalen ( mitt är det med blod o strejk o tårar) underbara vitsippe backar. här blommar vitsipporna med de han vikt ihop sig o väntar på lite värme o sol!

  • Jag ser att det går vissa vindar, men jag ser också vilka jag håller ansvariga för dessa. ”Godhet” bland många politiker har misstolkats å det grövsta och människor som nu är rädda, förskräckta och arga protesterar på ett inte alltid så vackert sätt. Jaja, det är som det är.

   Väderprognosen lovar sol senare i veckan! Underbart! Vi har börjat misströsta här i näst intill vinterstorm och otäck kyla. VÅR! Vi behöver dig! 🙂

 2. Vackert har du det i alla fall, finaste Monnah!

  Har ni fått höra att folk är överraskade? Ingen här är ett dugg överraskad, resultatet är nästan på pricken som i opinionsmätningarna för en gångs skull. Alltså, jag tror inte att det hade sett ut på det här viset om inte Fillon upptäckts i den där härvan. (Intressant nog är det som stjälper honom inte något som stjälper le Pen (hon har uppenbarligen gjort ngt liknande, men det var ju med EU-pengar och inte fransmännens egna så det är naturligtvis sak samma).) Inte heller om socialisterna kunnat hålla sams. Nåväl. Jag försöker egentligen att inte tänka så mycket på det här, har ju ingen rösträtt här så jag blir bara frustrerad.

  Kram,

  • Alltså, svenska journalister väljer många gånger att visa det de önskar få fram (precis som journalister i alla länder antar jag). Jag känner igen mycket av retoriken från det amerikanska valet. Jag var i samma position som du då. Frustrerad, men utan rösträtt. Så intressant det ändå är att betrakta saker och ting utifrån, tycker du inte det?

   Missnöjet tar sig ibland fula uttryck. I le Pens fall tror jag att det aldrig uppstod någon ”Fillon-situation” då hon redan var skurk. Man blir oftast mer besviken på någon som man litar på än en sådan.

   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *