04 nov

Snart är det jul igen.

Torsdagkvällar är en av veckans höjdpunkter nästan jämt. I går förberedde vi årets ljusmässa. Det blir nog väldigt vackert med alla tända ljus och en fin musikrepertoar för dig som vill leta dig till Trefaldighetskyrkan på söndag klockan 18.

Julen verkar leta sig längre fram för varje år, mest för kommersialismen ropar ”sälj, sälj” och för att försäljare vill komma på jultåget innan det är för sent. Jag själv hamnar däremot i julstämning senare för varje år. Första advent är egentligen min bästa trigger. Det sägs att vi ska kunna fira jul i Huset. Det känns både alldeles för nära och väldigt långt borta.

Just nu lyssnar jag igenom årets julmusik för att kunna hitta nya favoriter. Förra årets favorit blev Alla Fagras Vintern ska värma våra fötter. Nu hade den några år på nacken, men det tog lite tid för mig att hitta rätt. Vi får väl se om Jordan Smith, Carola, Pentatonix eller någon annan har något att bjuda på som stannar kvar också då sista tonen har klingat ut.

4 thoughts on “Snart är det jul igen.

  1. Å, kan du inte dela dina jullistor? Vi har fastnat i Jojje Wadenius (som jag älskar iofs) men vill ha lite ny input. Jag älskar julmusik och julen kan inte börja tidigt nog, tycker jag. Allt som lyser upp lite i höstmörkret är välkommet. Jag har till och med en blommande Amaryllis här hemma! 😉

    • Jag visste inte ens att Jojje Wadenius hade en julskiva! Hittar ingen på Spotify heller… Jag ska fixa årets jullista så lägger jag ut den sedan. Jag håller med om att det behövs en del för att hösten och vintern inte ska suga ur en all energi som finns. Själv köpte jag en julros i min gamla favoritaffär Blomstrande Ting häromdagen då vi var på vår nostalgitrip. Just nu står den utanför mina föräldrars ingång eftersom vi bor här, men jag hoppas den kan överleva ända tills det är dags för oss att flytta in i Huset.

    • Tack! Och ja, julrosen hoppas jag får frodas ute i ruskvädret där den står så stolt och glad fortfarande. Som världskänd inredningsbloggare finns det ju inget alternativ än ett genomgående hemma-hos-reportage. (Nej, men just det, jag ÄR ju ingen sådan!) Haha, jag lovar att det blir fler bilder. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *