03 nov

Läslov, eller vad det nu skulle heta.

Vissa måste jobba som vanligt och andra har roat sig kungligt i flera dagar. Jag är lyckligtvis uppfylld av ny energi och glädje efter att ha varit en sväng runt gamla hemtrakter, umgåtts med släkt och vänner, ätit gott, roat mig kungligt och kommit hem ordentligt trots att vintern slog till lagom till att vi skulle åka hem från Nynäshamn och Stockholm igen.

2_1

I min säng ligger ett litet lånebarn och snusar sådär gosigt som bara tvååringar kan göra och utanför fönstret river havsvindarna i träden så rutorna skallrar. Hösten håller på att övergå i vinter, så jag är glad över att åtminstone delvis känna mig redo för denna förvandling. Vi fick en (eventuellt) sista alldeles fantastisk höstdag ute vid Knappelskär i Nynäshamn i lördags. Jag kände verkligen varför hösten ligger mig så varmt om hjärtat trots att den oundvikligen fortsätter in i den förhatliga vintern… Nu har jag i alla fall en varm mössa som inte ens är svart och jag vet att vinterkängorna är lättillgängliga till skillnad från en hel del annat i vår packning. En dag i taget! Namaste. (Dotterns yoga funkar bättre än min för tillfället, men jag hade gott kunnat tänka mig att stå där i trädet och blicka ut över Östersjön i strålande höstsol.)

2 thoughts on “Läslov, eller vad det nu skulle heta.

  1. Inget lov här inte, men väl en ledig fredag väntar. Hoppas det är okej att jag länkat till dig på min blogg och samtidigt också tipsat om Trettio Tacksamma Dagar för jag tycker det är en alldeles fantastisk utmaning. Och jag märker redan hur gott det gör för min själ att stanna upp lite grann och bli lite mer vaken på min vardag.
    Ha det fint!
    Kram
    Suz

    • Vad härligt, Suz! Det är klart att det är okej att länka. Jag har haft så fullt upp med lovaktiviteter och att hålla igång utmaningen på Facebook att jag inte ens skrivit något här. Tack! Kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *