17 jul

Hej söndagskväll.

Jag är väldigt imponerad över mina syskons förträfflighet, men just nu är det ändå lillebror (193 cm lång, några kilo tyngre och två år yngre än vad jag är) som imponerar mest. Varje dag sker små underverk ute vid huset han jobbar på och det känns fantastiskt att få följa processen. Här uppe i mammas sovrum kan man njuta av en alltid lika själsvärmande utsikt i huset som P också har byggt.

image

När så mycket av ens liv snurrar runt vardagligheter är det lätt att glömma bort världsliga väsentligheter, men det betyder inte att livet runt omkring stannar upp. De senaste dagarna har det kommit upp små nyhetsflashar på telefonen som har handlat om Black Lives Matter, flera polismord i USA, terrorattack i Nice, militärkupp i Turkiet, Erdogans tillbakatagande av makten och säkert annat också. Föräldrarna lyssnar på teven och allt handlar om Frankrikes och Turkiets problem och hur problematiskt det är att högerextrema partier samlar lätta poäng.

Själv funderar jag lite över problem i hur vi talar om saker och ting när jag lyssnar på nyheterna. Rasism är ett fruktansvärt problem, men ska man ha en kampanj som protesterar över detta kanske jag kan tycka att #blacklivesmattertoo hade varit mer slagkraftigt och inte lika vi-och-dom-uppdelande som #blacklivesmatter. Hur kan vi annars komma vidare? Det är nästan uteslutande män som våldtar kvinnor och andra män, men att detta är ett faktum gör det väl inte okej för Zara Larsson att skriva ”pojkar är skräp”, ”fast män i grupp är faktiskt skräp” osv? (Att jag blev bestulen av kvinnor från ett annat land klädda i speciella kläder gör att jag aktar mig om jag ser människor som liknar dessa kvinnor som åsamkade mig så mycket problem, men om jag säger ”xxx xxx är skräp” blir jag sannolikt anklagad för kränkning av folkgrupp.) Jag får inte ihop hur samma människa kan säga att vi inte ska anta att invandrarkvinnor är lågutbildade då många av dem är högutbildade och samtidigt hävdar att det är okej att lobba med hembesök hos alla invandrarfamiljer med barn hemma för att sätta deras ettåringar i förskola då det blir problem med familjer där barnen är mer högutbildade än föräldrarna, något som tar för givet att dessa invandrarfamiljer har föräldrar som inte är tillräckligt utbildade för att kunna vara bra föräldrar enligt svensk standard.

Dagens politik och samhällsproblematik har orsaker som vilken klarsynt människa som helst borde kunna upptäcka, men allt jag känner omkring mig är ett kollektivt lullull och medmänniskor som tror att politikerna har guldbyxor och outsinliga skattkistor, att det går bra att utbilda folk med käcka hashtags som #tafsainte och att all orättvisa kan ställas tillrätta om vi bara gör FYSIKEN mindre manlig. Det känns lite hopplöst, men jag har lovat mig själv att inte bli någon bitter dystergök till klimakterietant. Jag påminns faktiskt varje dag om hur viktigt det är att jag fyller mitt sinne med allt som är gott. Jag hoppas sålunda att du också får äta skogshallon under veckan som kommer. God natt! Och grattis Anja.

9 thoughts on “Hej söndagskväll.

  1. Jag tror stenhårt på armbanden med budskap om hur man vill bli behandlad. Det saknade antagligen de amerikanska poliserna och offren i Nice. Armband med texten #mördamiginte hade troligen löst problemet. Likadant ska polisen här i Uppsala tillverka (kanske med pärlor, på lediga stunder?) armband där det står #kastaintestenpåmig och sedan kan de återigen åka in och göra sitt jobb i Gottsunda. Visst är det smart?

  2. De svarta är bara verktyg för den lilla men aggresiva etniska gruppen som Soros och Lenin tillhör-/de.Får de inte som de vill betalar de massorna för att kravalla.Black lives matter påstås vara etablerad också i Sverige.Lagom till valet 2018 släpper Soros massorna loss?

  3. Han gör vad han kan för att styra den del av världen som är viktig för honom,att fritt trada varor och kapital och människor.Stängda gränser och skyddstullar är ett stort hot mot dessa globalister.Han hatar Trump och gör vad han kan för att styra USA just nu.Nåja,han har ju god hjälp av bland andra i Sverige Wolodarski och co.Vill du verkligen sätta dig in så finns det oändligt med material att googla på om just denne Soros.Han höll ju på att störta Sverige i avgrunden när han sålde vräkte ut svenska statspapper.Kronan sjönk och vi blev alla lite fattigare i Sverige.Money tals.

  4. USA: Svarta dödar betydligt fler svarta än vad polisen gör,
    men vi får bara se protester och upplopp när polisen
    dödar en svart man.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *