12 apr

Den blomstertid nu kommer.

Idag var dottern hos tandregleringen för att kontrollera att allt såg bra ut innan de tar bort tandställningen den 10 maj. S ser fram emot detta med hela sitt hjärta! Hon har varit så duktig att sköta sin tandställning och alla gummiband och instruktioner och hennes mun ser helt annorlunda ut idag än då de satte in rälsen i september 2014.

Jag passade på att ta en snabb promenad i området vi var i och kikade in på minigolfen för att se om de öppnat än. Jag behövde inte ens gå hela vägen till entrén för att dra slutsatsen att vi nog får vänta lite till:

12_1

Det verkar som att rådjuren har festat loss ordentligt på flera av banornas fuskgräs. Där ser man hur olika vi är då det gäller toalettpreferenser och annat viktigt, som att tulpaner har ett estetiskt värde antingen inne eller ute och att de alltså inte ingår i kostcirkeln. Jag tror inte de gillar syrener dock, för de stod i full prakt och såg alldeles fantastiska ut och inte som att någon hade använt dem i matlagningen.

Hur långt har våren kommit där du bor?

4 thoughts on “Den blomstertid nu kommer.

  1. Det har minsann gått snabbt från snösmältning till syrenblomning.Här i Skåne är våren fortf.i födslovåndor.Syrenerna brukar blomma först i slutet av maj så lite tidigare verkar det att vara over there.
    Förresten,det är nattfrost här ännu så inget frostkänsligt kan ännu planteras.

    • Ja, i bergen en liten bit här ovanför ligger det fortfarande snö kvar, men vi har haft över en vecka med ca 20° och det fick både maskrosor och annat att slå ut. 🙂

  2. Härligt att bli av med tandställningen, jag hade också en sådan en gång i tiden. Jaa, hos oss håller snön på att tina bort men inga löv eller andra grönsaker än så länge…

    • Alla områden har sin charm. Här älskar jag vår och höst, men tycker att båda är för korta! Sommaren är outhärdlig med sin 40-gradiga ökenvärme medan vintern är ofta härlig då det sällan blir isigt på gatorna. Det faller mycket snö, men solen hinner smälta vägarna torra och det uppskattar jag som verkligen inte gillar att köra på vintervägar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *