29 mar

I left my heart in San Francisco and I’m going to take it back.

Mellan genomgångarna för den hemskolade dottern surfar jag runt och letar viktig och spännande information om olika utflyktsmål i två av USAs mest populära städer för turister, en på östkusten och en på västkusten. Sedan vi flyttade hit för några år sedan har vi åkt till Sverige varje sommar, men vi har inte rest så mycket mer än inom Utah. Ingenting, ingenting, ingenting och så allt på en gång blir det därför nu för mig. Först ett par dagar i San Francisco tillsammans med maken och sedan fyra dagar i New York tillsammans med döttrarna.

San Francisco, CA, USA

Min resande syster är duktig på att planera och ha koll på vad hon vill uppleva. Hon lägger inte gärna mycket pengar på mat utan är mer ute efter äventyr och upplevelser. Själv tycker jag det är viktigt att inte göra sådant som jag lika gärna hade kunnat göra om jag varit hemma i Orem eller på Sturkö, så jag vill inte sova bort tiden eller sitta timme ut och timme in och äta. Tja, om inte maten är alldeles exceptionellt god så klart! Maken och jag tänker vara lite nostalgiska och se sådant och någon som vi vet att vi älskar. När det gäller NYC-resan är vi tre mycket olika människor i olika åldrar och med olika intressen och uthållighet som ska få en fantastisk, gemensam upplevelse, så där krävs det lite mer förarbete. Det ska hur som helst bli härligt att byta miljö ett tag!

28_2

Har du några SF- eller NYC-tips som vi absolut inte får missa?

10 thoughts on “I left my heart in San Francisco and I’m going to take it back.

 1. Jag är jättenyfiken på anledningen till att ni valt att flytta till USA.Enligt färsk statistik är det fler svenskar som emigrerar idag än under flyttvågen på 1800-talet.Du får berätta någon gång.Nja,USA vet jag alldeles för lite om för att ens veta vad jag skulle vilja se eller uppleva vare sig i NY eller SF.Nog funderar man på att flytta härifrån.Det offentliga samhället tyngs just nu av en migrantvåg hit som på olika sätt håller på att ta kol på det svenska samhället,utanförskap,havererad skola med mera.Ja,du är nog medveten om situationen här.

  • Vi är inne på vår tredje runda i USA. Det är ett så stort land att det finns större chans att uppleva både bättre och sämre än i Sverige. Den här sista rundan var det tonåringarna som gärna ville lära sig bättre engelska innan det var dags att ge sig ut i vuxenlivet och det har vi lagom hunnit med så här långt.

   Jag vet många som flyttar från Sverige, men det är nog inte bara pga folk som är missnöjda med situationen. Hela världen är mer flyttbar idag och fler tar chansen till att uppleva ”äventyr” på andra ställen än sina hemländer. Allt blir vardag var man än bor till slut och till syvende och sist tror jag man får det bästa livet om man kan hitta det bästa där man bor. Detsamma gäller Sverige. Visst finns det mycket som är i obalans, mycket pga en oansvarig politisk styrning, men det är mycket sämre på vissa ställen än på andra. Som vanligt är det de som redan hade det tufft från början som får lida mest. Håhå, jaja. Det är som det är med det.

 2. Det påstås ju att tio procent på olika sätt äger nittio procent av världens tillgångar.Jag vet inte hur man kommit fram till den siffran men oavsett det,spänningarna ökar på många sätt.Nåja som sagt,nog om detta.
  Ha en fin dag!

  • Spänningar har funnits i alla tider, men visst har man vissa hjälpmedel att få det att smälla som man inte hade förr. Vi får hoppas på en positiv framtid trots detta!

 3. Vilka spännande resor ni har framför er! Mims frågade nyss vilken stad/städer jag kan tänka mig att bo i, och SF är helt klart en av kandidaterna. Har en väldigt romantiserad bild av staden, som jag iofs ”bara” har besökt 2 ggr. Hade det inte varit för de sjuuuuka priserna och jordbävningarna så kanske…

  • Jag kan nu inte tänka mig att jobba för att bo och ska man bo i SF behöver man antingen har en rik sponsor, ett mycket välbetalt jobb eller så kan man tänka sig att bo riktigt skruttigt… Men visst hade jag velat flytta tillbaka till ”the Bay Area”. In a heartbeat…

 4. Åh så spännande resa i USA. Klart ni måste passa på se ert nya hemland oxå 🙂 även om vi alltid vill ha tillbaka er hit till Sverie 😉 Själv har jag aldrig varit ”over there” men det är väl en dröm att en dag få resa dit.
  Måste tacka så hemskt mycket för de fina raderna om mina kort. Du gjorde mig jätte glad 🙂
  Kram Johanna

  • Vad gullig du är! Tack. Du är värd alla fina ord som finns. Det är alltid spännande att se hur du bygger ihop dina konstverk! Kram.

  • Ja, nu har vi testat Västkusten, Östkusten och Vilda Västern och vi ångrar det verkligen inte! Så länge du modellar kan jag tänka mig att du har större chanser än många andra att ta dig hit på något vis. Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *