17 feb

Tisdag.

16_3

Har du lagat gumbo någon gång? Inte? Nej, att laga mat i fyra timmar innan man får hugga smaklökarna i något fantastiskt kräver vissa förberedelser. Yngsta dottern, vår Disneyfantast, har velat testa gumbo sedan hon såg Prinsessan och Grodan första gången. Jag berättade om vårt misslyckade försök att äta gumbo på restaurang i lördags. I söndags åkte sagda dotter och maken skidor uppe i Alta och hade bestämt sig för ett nytt försök till gumbo på vägen hem. Lika lång väntetid på restaurangen… Måndag? President’s Day, skollov! Jag och S letade upp alla konstiga ingredienser i mataffären och maken och hon ägnade hela eftermiddagen åt avancerad matlagning. Var det värt det? Sonen är vegetarian och åt ingenting och storasyster uppskattar inte direkt ”southern hearty cooking”, så nu finns det gumbo för oss andra tre för många dagar. Fantastiskt gott. Mums!

16_10

Julstjärnan vägrar att ge upp. Den har börjat få lite fransiga kanter, något som tyder på att plantan får i sig för mycket salt. Jag kan bara inte slänga den i soporna, så den får stå där nedanför Lena Linderholms Provencetavla och låtsas som att julen varar än till påska, utan någon fasta emellan.

16_4

Tjejerna fick varsitt armband av sina kyrkgruppsledare i Alla Hjärtans-present. De är så fina, men dessvärre funkar inte riktigt låskroken. Vi får väl se om vi kan fixa till någon ingenjörsmässig lösning på problemet.

16_7

Katten Gustaf var min crush på 80-talet. Jag blir fortfarande alldeles varm i hjärtat då jag ser honom, denna läskigt själviska och elaka tjockis. Jag kanske borde läsa fler tecknade serier?

16_8

Tidig vårsol på gitarr. Kan det bli vackrare? Jo, det är klart att det kan det, men i just denna stund kändes det inte så.

16_9

Fyra dagar under isen, feber och huvudvärk sätter sina spår. Jag klagar inte, men jag tänker i alla fall gå och lägga mig och sova nu.

2 thoughts on “Tisdag.

  1. min julstjärna var av dålig kvalitet…den gav jupp nästan innan julen gjort det…brukar ha tur o mot sommaren ha en enorm grön buske men inte ..den ville inte alls. långkok är nästan alltid gott..älskar grytor av olika slag som får puttra långsamt på spisen ♥ blir nästan hungrig av att bara skriva om det*hahahah* håller med gitarr bilden är super…..

    • Ja, vi hade två stycken julstjärnor. Den här köpte maken i november och den är lika fin, den dottern tog med från skolan lagom till jullovet räckte inte ens hela lovet innan den hade sagt tack och hej! Jag har inte använt vår Crock-Pot på länge, men nu är det dags! Sonen var vegetarian i januari, det brukar han vara, men den här gången har han inte gått tillbaka till att äta kött. Hm. Får väl se om jag kan hitta något kul som passar för honom också, eller så får vi bara köra våra långkok i lugn och ro. Vad roligt att du gillar gitarrbilden, särskilt som att du är en mycket bättre fotograf än jag! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *