28 jan

Fem planeter på samma gång?

I morse steg jag upp vid sju för att hitta fem av våra planeter på himlen samtidigt. Jag lyckades hitta Venus på en gång och Jupiter efter lite letande, men Merkurius, Saturnus och Mars fanns inte hur mycket jag än ansträngde ögonen bakom mina glasögon. Nåja. Är du intresserad och har en klar morgon kanske du vill testa du också? Här finns informationen som behövs.

28_1

Kan du se den ljusa pricken en tredjedel in från vänster en bit över trädtopparna? Det är Venus.

28_2

Lite ljusare himmel, lite mer orange, men ingen Venus några minuter senare. Du får fotot som bonus bara för att jag gillar det.

28_4

Jupiter finns där, men syns inte. Du får tro mig! Min fotografkompis visade en kamera hon vill ha. Den hade lätt fixat Jupiter och alla månens dalar och höjder. Nu får du nöja dig med att jag talar om att Jupiter finns där i bild, haha. Kolla in Nikon Coolpix P900 om du har $600 och är sugen på att zooma! Här finns en annan recensionsvideo. Jag började fota med en Nikon och var lite ledsen då jag fick gå över till en Canon digitalkamera, så det är kanske dags att gå tillbaka igen?

4 thoughts on “Fem planeter på samma gång?

  1. aldrig fel med en Nikon :p …här ska man vara ute kl 7.oo för o se planeterna i rad..tidigt som tusingen men vi är uppe skoldagar…. men i morse var det mulet o storm*suck* ser dystert ut även i morgon på väderfronten*suck* sista gångerna det ahr vart något kul på himlen har mpln ställt till det…..planeter..stjärnfall….förmörkelse….metreor….suck så typiskt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *