11 jan

Guilty Pleasures.

Här i Staterna talar man gärna om sina ”Guilty Pleasures”. Damerna i Utah verkar ha en speciell faiblesse för Diet Coke och diverse skönhetsoperationer. Min GP har länge varit Pepsi Max. Doktor Brian förbjöd mig att dricka detta gift då jag skulle bli av med min migrän för 2,5 år sedan. (Fråga Far så får du veta att alla Cola-drycker är det värsta man kan inmundiga, så han är överens med doktorn.) Jag tycker nu att det är väldigt gott med Pepsi Max, men vill inte ge mina barn några läskovanor och vill inte heller förgifta kroppen. I samband med flytten satte jag därför köpstopp. Fast bjuder du så tackar jag faktiskt inte nej…

Livet blir väl bra trist om man inte har saker att se fram emot. Ska jag vara här på jorden och gå igenom  allt elände som kastas i min och mina älskades vägar utan att vi har bett om det vill jag samtidigt välja att njuta av allt fantastiskt som också bjuds! Där kommer det där med tacksamhet in. Jag mår bättre då jag medvetandegör mig själv om allt fint jag får uppleva. Jag bad till exempel inte om att bryta benet, det gjorde jag inte. Men vet du? Jag har försökt se allt det goda som kommit genom den illvilliga isfläckens framfart, och det finns massor där! Och vad är ett brutet ben om man jämför med nästan alla andra eländesgrejor som finns? Ingenting! Jag har ju ett helt entourage som tar hand om mig dag ut och dag in. Dessutom går det över. När benet har läkt kommer jag ha en ännu starkare vrist än innan. Det ser jag fram emot. Och nu flummade jag ut i något som inte riktigt hade med dagens ämne att göra… Fokus!

Eftersom Pepsi Max gått bort var jag ju tvungen att hitta en ersättare. Jag hittade en nygammal kärlek. Ett par dagar innan den olycksaliga olyckan var jag och dottern i köpcentret och handlade luktegott  i massor till fyndpriser. Jag gillar att lukta gott. Det betyder inte att jag gillar att stinka. Människor definierar ju det där med doft på olika vis. Jag vet att det finns doftöverkänsliga personer och just därför får just Bath & Body Works produkter bli mina nya Guilty Pleasures. Tänk att tvätta händerna i Rosemary Mint Hand Wash till exempel. Helt klart njutbart! (Chokladtvålen till höger om den flytande tvålen luktar vääääldigt gott. Och nej, den går inte att äta och är inte heller från B&BW.) Att duscha och sedan smörja in sig i denna body lotion är också rätt trevligt. Jag ber därför härmed om ursäkt för de obehag jag har förorsakat och kommer att förorsaka då jag inte går omkring Au Naturel. Hm. Kom förresten på att svettbomber också borde orsaka störningar för de doftöverkänsliga… Eller har det bara att göra med kemikalierna? Vet du?

Så, vad har du för GP? Jag pratar alltså inte om alla de fina njutningar som är fullkomligt legitima, utan sådana som är lite onödiga. Ja, som Pepsi Max och oekologisk lyxtvål till exempel.

För övrigt finns det tydligen ett rätt nytt album som heter ”Greatest Songs for Guilty Pleasures”. Tänka sig. Tyvärr faller omslaget mig inte i smaken, så du får en annan av mina GP i present i stället. Håll till godo!

15 thoughts on “Guilty Pleasures.

 1. Bath&BodyWorks. Kan man göra annat än älska det? Jag vårdar mina flaskor med största ömhet och ransonerar kraftfullt tills jag hör att någon jag känner ska åka overseas igen. Det är lite svårt att ransonera tvål bara… 😉 Kram

 2. Japp. Chokladbiten alltså. Jag äter knappt godis, men skulle kunna äta en japp om dagen. Lätt.
  Kaffe, räknas det?
  Ljuslyktor och andra fina saker. Jag byter och flyttar runt och njuter verkligen av omväxlingen.

  • Ljuslyktorna räknas bara om de är dyyyyra! 🙂 Att göra sin boendemiljö mysig och hemtrevlig är viktig för alla tror jag. 🙂

 3. Jag sitter och funderar på varför man alls skulle behöva känna sig guilty över att hänge sig åt pleasures. Konstigt, tycker jag. Vore skönt att få njuta av vad livet har att erbjuda utan att känna skuld. Skyldig borde man bara känna sig om det drabbar någon annan. Fast kanske borde vi förresten då känna oss skyldiga då när vi använder produktr som på något sätt lämnar spår i miljön…

  • Nej, det var ju det jag skrev! Jag pratade inte om njutningar i allmänhet, utan sådant som är dåligt för hälsan, för ekonomin, för miljön eller vad det nu är. Därför skriver jag inte att värmeljus är min GP även om jag njuter i fulla drag av dem. Däremot kvalificerar ett sådant där doftljus som går på 200 kr lätt. 🙂

  • Den enda gång jag drack champagne var det av misstag och inte smakade det gott. Fast det var på studentbalen, så jag antar att bubblet vi bjöds på var av det billigare slaget… 😉

 4. Ääälskar Bath & body works!! Favoriten är Fresh Citrus, men Sweet Pea och Warm Vanilla Sugar är också helt ok. Däremot gick jag snabbt förbi Cherry Blossom, tänk så olika det kan vara. I övrigt är en av mina bästaste GP:s färska NK-mint, något jag brukade unna mig några gånger per år när jag var inne i de centrala delarna av Stockholm. Inte världens billigaste, men ack, vilken njutning!!! Många tända ljus när det är kallt ute sitter också fint.

  • Warm Vanilla Sugar gillar jag också och E gillar Sweet Pea. Det roliga är att dofter också luktar olika på olika människor, så något som doftar gott på dig kanske inte doftar alls likadant på mig. Färska NK-mint har jag hört flera drömma om, men jag vågar ju knappt sätta min fot på stället… Kanske nästa gång i Stockholm? 🙂

 5. Ja du!
  Jag har haft många GP.
  Väskor, sjalar och skor för att nämna några.
  Dessa måsten kan jag leva utan men choklad……..en helt vanlig kall maramou mjölkchoklad. Det har jag svårt att klara mig utan, i all fall om det är fredags kväll och mys i soffan.
  Vet du, det är härligt att läsa om din positiva attityd och din kämpar glöd. Hoppas jag kommer ihåg detta om jag någon gång bryter benet 🙂
  Största kramen Kristina

  • Men då måste jag ju åka till Skåne i sommar! Vänta – det ska jag ju. 🙂 Och en sådan inbjudan kan jag nästan inte tacka nej till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *