monnah

Planttant, samtalsterapeut och samhällsbetraktare

Cowboy caviar.

Häromkvällen fixade dottern middagen. Det var så gott att jag ville dela med mig här om någon annan är sugen på att testa! Receptet påminner om min vanliga bönsallad, men med flera trevliga tillägg. Det är till exempel milsvid skillnad på konserverad och frusen majs. 😅 Och färsk lime, finns det något godare? Hoppas du gillar detta du också.

Cowboy caviar

Finhacka och blanda:
2 paprikor (gärna olika färg)
Tre tomater eller motsvarande minitomater
2 avokador
200 g fryst majs
Två tetror svarta bönor
Salladslök
Eventuellt koriander

Dressing:
0,8 dl olivolja
2 msk rödvinsvinäger (eller vit balsamvinäger)
Färsk limejuice
0,5-1 tsk salt
Chiliflakes eller sambal oelek (valfritt)
1/3 tsk vitlökspulver

Ät med tortillachips eller quesadilla.

8 svar till ”Cowboy caviar.”

  1. Profilbild för Channal

    TACK Monica! Gillar nya recept! Det är roligt att laga mat! Idag blir det karibisk fiskgryta här hemma.

    KRAM till dig! Anna

    1. Profilbild för monnah
      monnah

      Karibisk fiskgryta låter toppengott! På vintern äter vi ofta soppa och gryta, men i takt med att vädret bjuder på mer värme blir det färre soppor. I natt har det frusit här, så det blir kanske något värmande till middag ändå? Kram och tack för inspirationen!

  2. Profilbild för Sara i Barcelona

    Goddagens!

    Så gott det lät, måste testas! Tack för att du delade med dig 🙂

    Vet dock inte om frysta majskorn finns här, har jag aldrig ens tänkt på faktiskt 😀

    Ha en fortsatt fin söndag!!
    Kramar 🙂

    1. Profilbild för monnah
      monnah

      Ja, det var verkligen jättegott! Inget avancerat, men fräscht och ganska snabblagat (beroende på fart på kniven). Hoppas att du hittar fryst majs, eller färsk kanske! Kram!

  3. Profilbild för Anna i Portugal

    Låter jättegott! Tack för tipset, sparar genast ner. Kram

    1. Profilbild för monnah
      monnah

      Du har så många bra recepttips, glad om jag kan bidra med något. Kram.

  4. Profilbild för Helena på FREEDOMtravel

    Namnet ”Cowboy caviar” har jag aldrig hört förut … men det ser gott ut! 🙂 Tror aldrig ens att jag provat fryst majs … Men när det gäller ärtor föredrar jag ju alltid frysta framför burkvarianten, så det låter rimligt!!

    1. Profilbild för monnah
      monnah

      Jag lovar att det är så mycket godare med den frusna varianten! Dottern la majsen i botten på salladsskålen så tinade den medan hon finhackade resten av grönsakerna… Riktigt smarrigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *