26 jan

Hej och hå.

Nä, jag gillar inte direkt januari. Det är åtminstone riktigt vackert här omkring och jag är glad över att vi bor i ett område som är så lättillgängligt till fots. Jag kanske kan ta på mig min nystickade mössa på tisdagens morgonpromenad? Det borde muntra upp både mig och vintern.

I maj tar äldsta dottern high school-examen. Vi firar med en tjejresa till New York i april: hon, jag och lillasyster. Vi har ett Broadwaybesök inplanerat och biljetterna till Wicked hänger här på anslagstavlan! Central Park, Guggenheim, The World Trade Center Site, 5th Avenue, Frihetsgudinnan och Battery Park… Vilka favoritställen har du i NY? Vi längtar verkligen efter den här resan. Vart är du på väg?

25_1

25_2

4 thoughts on “Hej och hå.

  1. Det är väldigt vackert där du bor, men jag känner litet som du när det gäller januari. Och februari. Och början på mars… Åker man inte skidor eller skridskor är det inte så kul med vinter. Och vill man ta en promenad är det antingen halt eller så mycket snö att man måste pulsa fram. Men det finns mycket annat man gör mer när det är vinter, som att läsa, pyssla och laga mat. För min del blir det nog roligare när jag ridit in lillhästen, då vill man ut i alla väder 🙂

    Roligt att se fram mot en resa! Jag gillade New York på många sätt. Dit åkte vi på vår första utlandsresa med barn när de var 4 och 6 år. Det gav mersmak. Vi gillar att resa, och jag har ständigt ett ressug eftersom jag är så nyfiken och vill uppleva saker, men i år kanske vi borde vara förnuftiga och stanna hemma. Vi skall byta ut fönster på huset, bygga hönsgård och så vill jag anlägga en potager. Och så fick jag smak på ren vila och avkoppling under jullovet, när vi gick omkring i pyjamas och bara tog det lugnt i flera veckor 🙂 Att resa är sällan avkoppling, men man får ju energi av alla intryck. Några tips på vad man kan besöka har jag inte direkt. Vi besökte olika sevärdheter och gick på Mamma Mia, men bäst var nog att bara gå omkring och insupa atmosfären.

    • Det där med slappa i pyjamas är otroligt fantastiskt det också. Helt klart undervärderat! Ska man dessutom jobba så hårt fysiskt som ni verkar behöva göra så håller jag på det förslaget. 😀 Tack för tipset om att ”insupa atmosfären”. Jag tror på en något planerad strosa-plan. Vi har bestämt oss för att inte lägga timmar och timmar på att stå i kö till Frihetsgudinnan t ex, men det går inte att rucka på planen att besöka en second hand-affär t ex. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *