27 dec

Dagen idag var en märklig dag…

I morse åkte de tillbaka till Sverige, våra fina besökare. Det har varit så härligt att ha dem här! Liv och rörelse, hemtrevligt och extraordinärt. Jag är så tacksam över att de tog sig tiden att komma hit.

Efter att ha vinkat ”på återseende” till släktingarna var det dags att ge sig upp till kyrkan för ett sista avsked. En av våra ”nästangrannar”, min promenadkompis svärfar, gick hastigt bort i söndags. Han fick möjlighet att säga adjö till alla sina åtta barn, vilket för dem kändes som en stor sista gåva. Ett par av barnen var bara i trakterna av en händelse och bor egentligen så långt bort att de inte skulle ha hunnit till sjukhuset i tid. Med tanke på hur viktig familjen var för R känns det extra fint att han fick ha alla sina högt älskade runt omkring sig sina sista timmar på jorden.

Förresten var Rs kista den coolaste jag någonsin sett. Förutom sin familj skattade han bilar högst av allt. Han levde, andades och umgicks med bilar alla lediga stunder då han inte sjöng i kören eller hjälpte sina barn och barnbarn eller fixade något till någon, och hans familj hade fixat lysen och stänkskärmar på den gröna kistan som fått nästan samma färg som älsklingsbilen… Är inte det kärlek, så säg?

26_3

I går hade vi våra goda vänner här på middag. Jag älskar makens mormors vackra julduk och känner en viss vördad över att ta hand om den på bästa sätt och se till att den alltid ligger ren och slät på bordet över hela julen.

Man talar om ”the twelve days of Christmas”, men för mig slutar allt juligt med annandagen. Efter det är det bara granen som får stanna kvar tills Tjugondedag Knut och adventsstjärnorna som får hänga uppe tills det känns pinsamt att ha dem kvar. (Jag älskar det varma ljuset i fönstren.) Tomten verkar ha samma känslor som jag och när vi åkte på juleljussafari i går var det som att han tungt rosslade ett tack för sig och jag tyckte att han mumlade något om att hoppas kunna ses igen nästa år.

26_4

Slutligen måste jag bara visa dotterns härliga åttiotalssminkning! Hon gillar den konstnärliga aspekten i att måla fram olika effekter. I går blev det så här:

26_1

Nästa gång jag ska fota smink ska jag se till att vi hittar lite bättre ljus. Det ser i alla fall väldigt coolt ut när E varit i farten och jag tror vi kommer att få se en hel del spännande resultat framöver.

God fortsättning på dig! I morgon är en annan dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.