14 dec

14 december.

Typisk helg så här tiotalet dagar innan jul. Två julfester, ett ACT-prov, en julgran, ett lussefirande, ett förkylningsvirus, en julkörsövning och lite annat smått och gott. Jättekul att träffa flera svenska kompisar! Och jättegott att äta rödbetssallad. Jag måste komma ihåg att göra det till julbordet! Jag glömmer alltid bort hur gott det är, särskilt tillsammans med köttbullar.

Jag älskade SVTs luciatåg som i år sändes från Örgryte nya kyrka och har redan lyssnat igenom det flera gånger. Här finns det om du missade det. Den signade dag var bäst (13.25 in i programmet)… Krajas version är rätt fantastisk den också.

14_1

Tecken på att man är på en svensk fest i USA.

14_2

Lussemorgon framför teven. Inte lika bra som ett riktigt AF-lussetåg i någon av Stockholms kyrkor, men godare.

14_3

Årets julgran ser ut att vara hämtat direkt ur en Disneyskog, men tyvärr blev bilderna jag tog i lördags kväll ”sådär”, så jag får återkomma. Det här fotot på döttrarna älskar jag fast det inte direkt skulle hamna på Fotografiska.

9 thoughts on “14 december.

    • Jag blev inte suktad av asken, men jag tycker alltid att den tillhör på en julfest. Och fransk nougat är ju jättegod! (Fast jag vet inte om de har kvar den…)

    • Ja, det här är min ”nostalgitid” på året, den tid då jag längtar till Sverige. I år är det inte alls lika illa som vanligt dock, dels eftersom vi får Sverigebesök över jul och dels för att vi har skrapat ihop ett gäng svenskar i grannskapet som hjälper oss upprätthålla de svenska traditionerna. USA i all ära, jag älskar det här landet också, men deras flashiga jul med andra julsagor och allt blingbling är inte riktigt min stil. 😉

    • Värdinnans dotter hade precis varit på besök i några veckor och jag vet att hon hade fått en diger inköpslista. 😀 Förut kunde man köpa Paradis och Aladdin på IKEA, men numera säljer de mest bara ”IKEA-varor”. Sylt Lingon, Sylt Hjortron, Kex Choklad (istället för Ballerina), Choklad Nöt (istället för Marabou Schweizernöt) osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *