07 nov

It’s Friday, Friday, lalalalalala…

5_1

En hel del av mina amerikanska vänner har uttryckt förskräckelse över både det ena och det andra den här veckan. Rupert Murdoch (som tog över och ”förstörde” The Wall Street Journal) tog bland annat över varumärket National Geographic för några dagar sedan och har redan hunnit avskeda 180 personer. Jag har alltid haft en liten vurm för Mats Theselius gula bokskåp som rymmer 25 årgångar av detta magasin, men ett sådant kanske inte är någon bra investering längre?

Vänster mot höger, konservativ mot liberal, logisk mot känslomässig, välinformerad mot okunnig, piffad mot naturlig, lat mot energisk, frisk mot sjuk, pigg mot trött, ond mot god… Vi ställs ständigt mot varandra och ofta är det inte alternativet som är bäst som vinner utan det alternativ som har mest engagerade förespråkare. Jag önskar att det alltid var det som är bäst för mänskligheten vann. Ain’t gonna happen, som de säger här borta.

I morgon tar jag time-out. Jag och äldsta dottern ska ha Downton Abbey-maraton då vi missat flera avsnitt. Samtidigt ska vi måla fyndramar som ska upp på tjejernas väggar och jag ska måla det lilla $3-skåpet mörkrött.

DEN RÖDA KULÖREN ÄR DEN MEST ENERGISKA AV ALLA KULÖRER.

”Den röda färgen är krävande och aktiv, sensuell och varm, men symboliserar också kärlek, sinne, fara, krig och blod. Mörkrött betecknar erotik, rosa står för romantik, medan den julröda kulören står för aktivitet och glädje. Rött blandat med gult ökar värmen, men också uppmärksamheten. Blandat med blått blir den kall och provocerande. Rött används också som varseltecken och signaler. Ett rum färgsatt med en intensiv röd kulör kan vara så aktiverande att den kan öka adrenalinet i blodet. Det sägs att vi blir 10% starkare i rött, att det röda rummet ökar diskussionslusten och att vi äter snabbare i en röd miljö.”

Vi får väl se om familjedynamiken förändras med den nya färgklicken…

I morgon kväll åker jag och maken iväg in till Salt Lake City tillsammans med våra kompisar för att vara med på årets WoW-gala. Jag ser fram emot att få heja på årets överlevare (kvinnorna som projektet lyfter), äta god mat, lyssna på duktiga talare och, framför allt, lyssna på Sandra Joseph som spelade Fantomen på Operans Christine Daae i mer än tio år på Broadway! Jag hoppas att du får en fin helg anpassad till dina behov. Peace.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *