24 sep

Allt har sin tid.

Det finns mängder av klämkäcka ordspråk och citat av visare män och kvinnor än världen någonsin kommer att befolkas av igen. Vissa av dessa hittar jag tröst och inspiration i medan andra får mig att fnysa föraktfullt. (Jag tenderar tyvärr att göra just det när något rör vid något känsligt inom mig.) Denna första riktiga höstdag måste jag naturligtvis lägga upp något klurigt om min favoritårstid hösten.

Detta fotografi tog jag under en promenad på Carterville Road i går. Det såg ut som att bären glödde och det gick till och med att fånga på bild!

23_2

”Hösten… årets sista, underbaraste leende.”
William Cullen Bryant

Japp. Det fick bli det passande citatet. Jag kunde inte ha sagt det bättre själv. Vintern suger. Eller nja, det stämmer faktiskt inte riktigt. Fast jag tycker inte att det är jätteroligt att handskotta jättestora uppfarter, jag gillar inte att åka skidor, jag tycker inte om kylan, det enda mörkret duger till är som kuliss till massor av levande ljus och människor sluter sig mer och kurar hemma hos sig själva. Nåja. Det ska väl bli bra det här också. I morgon åker jag till St George med några kompisar. Vi ska få 36° varmt där. Det låter väl ”sådär” om jag får säga det själv. (Va? Är jag svår att tillfredsställa? För att jag inte gillar vinterkyla och inte heller sommarvärme? Ja, det är väl bara att acceptera att jag föredrar väldigt svenskt lagom då det gäller just temperaturen jag har runt omkring mig.)

Njuter du av de svalare hösttemperaturerna, eller har du redan deppat ihop av mörka morgnar och regniga dagar? Peace.

8 thoughts on “Allt har sin tid.

 1. Vackert sagt om hösten. De orden kan jag suga på länge. Annars är en svensk november min tuffaste månad. Ändå har jag lyckats hantera den riktigt bra de sista åren. Härlig bild du lagt in. Jag är också förtjust i ordspråk och citat som tilltalar mig något. Kram Bosse Bloggvandrare

  • Ja, innan november kommer kan man nog behöva samla ihop en hel godispåse för att orka med… Vad skönt att du har haft det okej de senaste åren! Jag känner många som tycker att november och några av de senare vintermånaderna är hemska, bl a vår äldste son. Vi försöker liva upp inomhus så gott det går! 😉 Vad trevligt att du tittade in! Jag tror jag känner igen ditt namn från någon eller några andra bloggar som jag läser. Välkommen åter!

  • Så är det absolut. Här i Utah är somrarna långa, torra och heta, höstarna alldeles för korta, vintrarna ungefär lika långa som de svenska, men lyckligtvis mycket ljusare! Det där mörkertäcket får vi aldrig och snön brukar ganska omgående smälta bort från vägbanan efter snöfall även om vi har fått mycket nederbörd. Det gillar jag… Vår existerar nästan inte och det är en årstid som jag saknar. Men, men, man kan inte få allt!

   Ps: Jag rekommenderar en sollampa (eller lampa med naturligt ljus) som du kan sitta och läsa framför en halvtimme varje dag då det är som mörkast. God kompensation för utebliven solnärvaro och en god humörhöjare!

 2. Jag älskar svensk september för det är det bästa som finns tycker jag att få känna solen värma ordentligt men kunna vara påklädd utan att svettas…
  Tycker mycket om hösten! För mig är det Skördetid, färgskalas, svampskogar och barn som somnar tidigare på kvällen…

  Sen jag började åka lämgdskidor ändrades hela min känsla för vintern. Nu längtar jag lika mycket efter den som vilken årstid som helst nästan.

  • Ja! Tänk att ha det sådär skönt utan att svettas… Jag njuter också av september här i Orem! Svampskogarna saknar jag verkligen, särskilt då min syster var ute och plockade mängder idag och skickade en bild… Så sugen på svampstuvning! Här finns det mest champinjoner i butikerna.

   Vad härligt att du tycker om vintrarna nu! Jag har inte kommit dit ännu.

  • Det citatet uttrycker exakt det jag känner… Kul att du gillar bilden! Jag tyckte det var så spännande med glödeffekten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *