30 jul

Pride och sådant där.

Häromdagen fick jag höra om en ung man som kommit ut som homosexuell. Jag känner delar av hans familj och träffade honom själv mycket kort för några somrar sedan. Jag kan säga att det knappast kom som någon överraskning för mig att han nu flyttat ihop med sin pojkvän, men tydligen blev hans familjemedlemmar desto mer överraskade. Jag har funderat på det där med vad som egentligen är så upprörande att det finns familjer som till och med kastar ut sina barn då de talar om att de är gay.

Just nu pågår Pride-veckan i Stockholm och HBTQ-frågor är ständigt på tapeten överallt. I USA röstades det till exempel precis igenom att samkönade äktenskap skulle godkännas i hela landet. För min del känns det väldigt främmande att jag skulle ha något att säga till om vad andra vuxna människor håller på med i sina sängkammare, men jag träffar många som inte tycker samma.

Här kommer några av mina upplevelser i frågan:

En god vän i USA kom med mitt favoritcitat någonsin… ”Men Monica, det förstår du väl! Om man godkände att människor skulle få vara homosexuella hur som helst skulle det ju inte finnas en enda kvinna som skulle välja att vara tillsammans med en man. Do you know what I mean?” Ja, vad säger man till en sådan människa?

”Man väljer själv vem man vill ha sex med. Homosexuella är folk som har valt att ha sex med andra av samma kön.”

”Pridefestivalen är ohygienisk.”

En ung kvinna fick inte ta med sin sambo (kvinna) hem till familjens julfirande, för tänk vad provocerande det skulle vara för resten av familjen! Jag vet inte om de förväntade sig att paret i fråga skulle sitta och grovhångla framför julskinkan?

”Det är naturligtvis bara män och kvinnor som ska gifta sig eftersom de ska uppfylla jorden med barn.” (Detta argument borde ju rimligtvis betyda att prästerskapet skulle vägra att viga alla som är sterila och/eller har gått igenom klimakteriet.)

”Om man godkänner att homosexuella får lagliga rättigheter så kommer snart pedofiler att få samma rättigheter.” (Det finns både homosexuella och heterosexuella pedofiler, precis som det finns heterosexuella som drömmer om att ha sex med lik och annat sjukt. RFSLs före detta Pedofila Arbetsgruppen hade möjligtvis samma idiotiska tankar då det begav sig, men kan du på allvar se att det skulle godkännas att vuxna skulle få några som helst rättigheter att sexuellt utnyttja barn? Ibland alltså. Idioter.)

Edit: Jag kom på att barn visst blir sexuellt utnyttjade, hela tiden och lagligt, i vissa länder och kulturer. Att man lagligt skulle börja gifta bort nioåringar i USA eller låta vuxna utnyttja barn i förskoleålder som de behagar ser jag dock inte hända inom något slags överskådlig framtid. Vad tror du?

En av kvinnorna som jobbar i den organisation jag varit engagerad i (Women of Worth Utah) har en son som kom ut som gay för ett par år sedan och det har varit synnerligen intressant att höra om hennes och hennes familjs upplevelser runt detta. Vill du läsa mer om hennes berättelse finns den här.

Love and peace, kära du. Det behövs mer sådant här i världen. Och vad du pysslar med i sängkammaren lovar jag att hålla mig borta ifrån. Klart slut.

6 thoughts on “Pride och sådant där.

  1. Åh Monica! Tack för det inlägget! Förstår inte heller varför man tycker sig ha rätten att säga något om vilka andra människor älskar och vad dom gör i sina sovrum..Behövde lite pepp inom det här ämnet nu när flytten till utah nalkas..jag accepterar att man får tycka och tänka som man vill men känner på mig att detta kommer bli ett hett ämne på släktträffarna och skapa intressanta diskussioner!

    • Det finns nog fler som tycker som du än du anar… Vi måste träffas när ni båda känner att ni har landat ordentligt. Lycka till i flytten! Kram.

    • Sex är en privatsak, men det verkar inte så om man ser till historia och hur väldigt många reagerar angående frågan. Om man vill leva med den man älskar (åt båda håll) så vill man också se till att det lagliga funkar, att den andra blir omhändertagen om något skulle hända osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *