13 jul

Här svänger det snabbt.

image

I går var det över 30 grader varmt och badväder. Idag regnade det och termometern segade sig inte förbi 15-strecket. Lika nyckfullt som vädret är känns släkthistorian som K hämtar här och där. Idag var det dags för svärfars äldsta syster, hon som har bäst koll på de lite äldre släktingarna som figurerar på några av alla de mängder av foton som maken scannat. Just dagens övningar var kanske inte så roliga för tjejerna, men desto mer intressanta för oss vuxna. Idag kunde vi fota av allt från originalmönster för korsstygn från 1930 till ett brev där en släkting som hade tvingas skriva in sig i ”partiet” under kriget för att få behålla arbetet fem år senare begärde utträde ur samma parti. Anledningen var densamma – att få behålla jobbet! Det där livet kan vara rätt komplicerat ibland, eller vad säger du?

image

6 thoughts on “Här svänger det snabbt.

 1. Spännande det där att följa släktingar och förfäders spår och precis som du säger så inser man att livet inte alltid är så lätt. Varje tid har sina prövningar.

  Sköt om er.♥

  Kram Lotta

  • Livet har onekligen sina utmaningar, det vet vi både du och jag… Ibland känns det oöverstigligt, det där berget med prövningar, men på något sätt så tar vi ett steg i taget tills vi inte bara nått toppen utan kommit ner på fast mark igen. Vet att jag tänker på dig ofta! Stor kram.

 2. Vackert korsstygnsmönster! Skulle göra sig fint som målning på en vägg. 🙂

  Jo, livet är inte det enklaste, alltid. Ibland är det svårt att följa strömmen, ibland omöjligt att simma emot den. Man borde tänka mindre på att döma och mer på att man inte vet vad andra människors skäl och tankar är.

  Kram på dig!

  • Ja, precis den tanken fick jag! Var inne på Åhlens och såg deras ”turismlinje” med mycket kurbits och dalahästar och sådant och tycker att det här mönstret hade samma känsla. Jag blir så glad av både färger och mönster!

   Dömandet ligger i den mänskliga naturen, men vi blir fria då vi lär oss sätta oss in i andra människors upplevelser och kan ställa människan och åsikter/handlande vid sidan om varandra. Jag strävar ständigt efter den förståelsen och lyckas bättre vissa veckor än jag gör andra… Kram, kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *