12 jul

Lite katolska idag.

Idag gick vi på katolsk högmässa i Asamkyrkan mitt inne i München. Asam är känd för sin barockinredning och själv hade jag lite svårt att koncentrera mig på vad som hände under mässtimmen då mina ögon vandrade mellan tavlor, bladguld, träsniderier, takmålningar och ett och annat ljus. Kyrkan är inte stor, men väl värd att besöka om du skulle ha vägarna förbi! Själv fick jag en hostattack som blev så påträngande att jag fick springa ut ur kyrkan och hosta färdigt. Det var en sådan där hosta som aldrig tar slut och tårarna sprutade samtidigt som jag klöktes av allt hostande. Jag hittade ett litet hörn utanför klädbutiken intill där jag kunde stå tills jag kunde uppföra mig som en normal människa igen. Hemskt!

Dagen fortsatte i autencitetens tecken. Vi åkte ut till Starnberger See och badade tillsammans med alla andra münchnare som också kände sig varma i den 30-gradiga solen. Det var riktigt mysigt även om jag själv bara tog ett snabbt dopp för att inte utmana hälsan.

Efter lagom många solstrålar var det dags att åka tillbaka mot stan. Vi passade på att utforska gatan där svärfars föräldrar bodde och där Jakob Bernpaintner var slaktare. Vi hittade också deras familjegrav där några fler släktingar ligger begravna.

Dagen avslutades med en långpromenad och en mysig middag i en Biergarten i Westpark med alldeles för mycket mat och livemusik (äkta tysk umpaumpaschlager och en knökfull dansbana med dansanta gäster i alla åldrar). Verkligen trevligt! Vi satt kvar länge och njöt av sorlet, av att spana in en massa olika slags människor, av musiken och stämningen. En sak verkar de där katolikerna vara bra på – livsglädje! ❤️

Tysklandssemestern närmar sig sitt slut, men vi har några dagar till att klämma in besök hos sista fastern och lite mer Mittenwald med makens kusin och hans dotter som alltså är våra barns syssling. Det har varit underbart trevligt att vara här!

image

2 thoughts on “Lite katolska idag.

    • Det var verkligen en givande resa på så många olika plan. Jag hoppas jag kan ta med mig känslan under resten av det här året. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *