04 jun

Sommarlov.

Sonen är vid Lake Powell och njuter förhoppningsvis av den fantastiska natur som erbjuds där. Här hemma är det nu sommarlov för mig och de unga damerna. Jag har fortfarande lite jobb som jag vill få klart innan vi åker till Sverige, men annars försöker jag få till fina upplevelser med döttrarna så att dagarna inte ”bara går”.

3_1

I morse klippte jag gräset på baksidan och när jag kände hur skönt vädret var lade jag mig i gräset och lyssnade klart på en ljudbok från Audible. Tänk dig perfekt, svensk sommardag så har du känslan! Efter det åkte jag och tjejerna till Provo för att lämna in ett objektiv till kameradoktorn och äta lunch. Hux flux hade det gått flera timmar och det kan hända att vi kom hem med lite fina accessoarer. Det är sådant som inte alls är nödvändigt, men som kan vara lite kul för att muntra upp lite i sommar. Till och med jag köpte mig ett armband! (Jo, det är verkligen till och med då det gäller mig…)

3_3

Hur gör man utflykter så billiga som möjligt? Även om man förbereder picknickar och fixar allt på förhand kostar det alltid mer för vår familj att bara leva på sommaren. Har du några bra tips?

3_2

2 thoughts on “Sommarlov.

  1. Jag känner igen det där med att ”det kan hända man kom hem med lite fina accessoarer”..! 😉
    Jag förstår inte riktigt vad du menar med att det kostar mycket med era utflykter. Vad är det som kostar, annat än maten ni har med er?
    Jag tycker annars att picknick är det billigaste alternativet om man skall på utflykt, till badet t ex. Och man behöver ju inte ha någon vräkig middag med sig. Det räcker gott och väl med matiga mackor/småplock/sallad/frukt etc. Och vatten! 🙂

    Kram Jonna

    • Nja, läs igen. 😉 ”Även om man förbereder picknickar och fixar allt på förhand kostar det alltid mer för vår familj att bara leva på sommaren.” Det är själva sommaren som jag upplever kostar mer. Picknick-mat är vi bra på att fixa och det är helt klart ett sätt att hålla kostnaderna i schack. Jag tror mest det är att vi bjuder folk på mat mer ofta, bensin till utflykter kostar mer och även om vi vet att det är billigare att köpa ett paket glass när vi kommer hem än att köpa styckeglassar blir det ju en och annan sådan ändå när vädret är underbart och glassen ser god ut. Jag vill egentligen inte ändra på något och tycker det är fantastiskt roligt att få umgås med alla under de där sommarmånaderna!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *