24 Maj

WWJD.

Bland kristna här i USA finns det väldigt populära uttrycket WWJD, What Would Jesus Do. Jag har tänkt en del på det den senaste tiden och tycker det är lite spännande. Jag tror nämligen att de flesta som använder det här uttrycket lägger en personlighet på Jesus som inte alls stämmer. Man lägger personlighetsdrag på honom som inte ens har uttryckts i Bibeln, snarare tvärtom.

Jesus verkar ha varit en riktig rebell och lite galen, någon som valde att göra det empatiskt rätta istället för det som ”stod i lagen”. Han visade medkänsla för utstötta, han hjälpte människor när de behövde hjälpen och han umgicks med det mänskliga bottenskiktet. När jag ser allt som händer i världen idag, denna erbarmliga egoism, polariseringen av religioner, vetenskap under utveckling som anses vara absolut sanning och ett ”tyckande” om än det ena och än det andra som om dessa personliga synpunkter också vore någon slags absolut sanning, då blir jag lite trött. Jag är helt övertygad om att om vi skulle uppnå större framgång då det gäller världens bästa om vi slutade vara så egoistiska och började ta hand om varandra lite bättre istället för att döma varandra och försöka utnyttja varandra, oavsett vad det gäller. Om vi också tog mer ansvar över oss själva och vår egen lycka skulle det bli ännu bättre, sanna mina ord.

Ha en fin dag, hör du.

24_3

4 thoughts on “WWJD.

    • Ja, att ens leva efter devisen att det finns saker som är rätt och fel är inte längre självklart tycker jag. Det är lättare att försöka ursäkta sig med att andra gjort samma dåliga val som man själv har gjort än att stå för det man har gjort. Visst är det en bra påminnelse om att tänka till en extra runda innan man tar förhastade beslut? Tack för din kommentar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *