16 maj

Soffor och himmelsfärder.

Äldsta dottern har fått en soffa till sitt rum av våra flyttande vänner. Nu ska vi klura ut hur vi fixar ett billigt och snyggt överdrag till den. Piece of cake. Eller nå’t.

15_2

Varje kväll spelar yngsta dottern Yatzy och Vändtia med maken. S har blivit en hejare på huvudräkning och sannolikhetslära på kuppen. Vi undrar alla hur det kommer sig att hon aldrig tröttnar, men varför ska man överge ett vinnande koncept liksom?

15_3

Den här texten har jag läst igenom tio gånger i kväll. Det har inte fått mig att åstadkomma någonting, men jag är helt klart i behov av att bena upp mina ”mål och planer”. Jag återkommer.

Alla svenskar verkar fira Kristi Himmelsfärd bra mycket mer intensivt än alla våra religiösa grannar. Jag tror inte ens de flesta vet att en kristen högtid är i full sving, men det går nog bra ändå. Hoppas att du får möjlighet att sväva på moln och känna lyckan bubbla i dig. Det är du väl värd.

6 thoughts on “Soffor och himmelsfärder.

 1. Hjälp… Det där vet jag inte om jag ville bli påmind om… Nyfiken som jag är klickade jag in på länken. Och fick mig en rejäl smocka. Fast jag behövde den, det vet jag. I mitt fall handlar det nog om att jag trivs så bra som det är, och det gör resten av familjen också. Ingen direkt och uppenbar anledning alltså, att ta tag i mitt evighetsprojekt och skriva klar avhandlingen. Å andra sidan börjar jag bli litet lätt understimulerad nu när tjejerna växer upp, och ämnet jag skriver om är viktigt, så jag får väl ta tag i det. Vilket leder mig in på en annan intressant artikel på den bloggen/hemsidan, den om prokastinering…

  Hoppas ni har en skön helg!

  • Ja, smocka var det väl jag fick. Eller smockor egentligen. Å andra sidan så vet jag att vi är många på samma lag! Viljan är god, men… Hoppas att du blir klar med avhandlingen då det är rätt för dig. 🙂

   Tack detsamma!

  • Ja, det gäller att vara strategisk. Det är inte alltid det är bäst att bli av med alla kort. 😉

 2. Det kan nog vara bra att vara medveten om vad man vill här i livet. Därmed skapar man sina mål. Och vägen dit ska kontrolleras. Att gå runt med diffusa drömmar, eller ännu värre, en känsla av missnöjdhet och ev bitterhet, är verkligen onödigt.

  • Ja, precis! Det är det där diffusa som inte bidrar med något! Att skriva ner ”Det här ska jag uppnå innan det här datumet” sätter positiv stress på projektet och är något som jag behöver bli bra mycket bättre på att göra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *